Απόψεις

Γιατί οι ΗΠΑ βλέπουν αζέρικη εισβολή στην Αρμενία

Γιατί οι ΗΠΑ βλέπουν αζέρικη εισβολή στην Αρμενία
Ευθύμιος Τσιλιόπουλος στο SL Press.gr
Την σημαία του Αζερμπαϊτζάν στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ύψωσε την Κυριακή ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ, επισημοποιώντας τον θρίαμβο του Μπακού στην επί δεκαετίες “παγωμένη σύγκρουση” του (κατά τους Αρμενίους) Αρτσάχ. Όμως η αζεροτουρκική καταιγίδα δεν τελείωσε, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να μην αποκλείει αζέρικη εισβολή στην ίδια την Αρμενία!

Σύμφωνα με το Politico, o υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, ενημέρωσε μια μικρή ομάδα νομοθετών την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει την πιθανή εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία, τις επόμενες εβδομάδες. Το έγκυρο περιοδικό υπενθυμίζει τις δηλώσεις και τις απειλές του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν για άνοιγμα διαδρόμου στη νότια Αρμενία, ότι αν το Ερεβάν δεν το κάνει οικειοθελώς, το Μπακού θα το πετύχει με τη βία.

Ένας από τους βουλευτές που μίλησε με τον Άντονι Μπλίνκεν ήταν προφανώς ο Δημοκρατικός Φρανκ Φάλον, ο οποίος έγραψε πρόσφατα: – «Στόχος του Αλίεφ είναι να καταλάβει τη νότια Αρμενία. Το καθεστώς του έγινε πιο τολμηρό όταν υπέστη μικρές συνέπειες μετά την εισβολή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κάλεσα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων». Όμως, πώς ξεκίνησε η σύγκρουση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Δείτε περισσότερα:

https://slpress.gr/diethni/giati-oi-ipa-vlepoyn-azeriki-eisvoli-stin-armenia/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης