Πετρέλαιο

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 47,6 δολάρια κινείται το αργό, στα 50,9 το Brent

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 47,6 δολάρια κινείται το αργό, στα 50,9 το Brent
Αδύναμη ζήτηση και προοπτική μεγαλύτερης παραγωγής του ΟΠΕΚ

 

Απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο τη Δευτέρα 28/12/2020 , αφού νωρίτερα έφθασε στα 52 $ το βαρέλι, καθώς η αισιοδοξία για το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ και η έναρξη μιας ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού εξισορροπήθηκε από την αδύναμη ζήτηση και την προοπτική υψηλότερης παραγωγής του ΟΠΕΚ +.

Αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απέσυρε την απειλή να μπλοκάρει το πακέτο των 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και την αναμενόμενη έγκριση της καταβολής μεγαλύτερων πληρωμών ύψους 2.000 δολαρίων στα νοικοκυριά.
Η Ευρώπη ξεκίνησε την Κυριακή μια μαζική προσπάθεια εμβολιασμού COVID-19.
Περί τις 21:45 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,72%, στα 50,92 $ το βαρέλι ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε τα 52,02 $.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) 1,16%, στα 47,67 $.

Κονδύλια

«Η υπογραφή του νομοσχεδίου τόνωσης των ΗΠΑ, με τη δυνατότητα αυξημένων κονδυλίων θα έπρεπε να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου σε μια «μικρή» εβδομάδα», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της OANDA. Το πετρέλαιο έχει ανακάμψει από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν φέτος, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση.
Το Brent έφτασε τα 52,48 $ στις 18 Δεκεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Όμως, η εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης του ιού οδήγησε στην επαναφορά των περιορισμών κίνησης, που πλήττουν τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση και επιβαρύνουν τις τιμές.
Το πετρέλαιο παραμένει ευάλωτο σε οποιεσδήποτε περαιτέρω αποτυχίες στις προσπάθειες για τον έλεγχο του ιού, δήλωσε σε σημείωμα ο Stephen Innes, επικεφαλής της Axi. Στο επίκεντρο θα είναι επίσης μια συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ +.
Ο όμιλος περιορίζει τις ρεκόρ μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου που έγιναν φέτος για να υποστηρίξει την αγορά. Ο OPEC + αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο και η Ρωσία υποστηρίζει μια ακόμη αντίστοιχη αύξηση τον Φεβρουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης