Πετρέλαιο

Κατά 10% μειώθηκαν οι εξαγωγές του αργού της Ρωσίας το α΄8μηνο του έτους

Κατά 10% μειώθηκαν οι εξαγωγές του αργού της Ρωσίας το α΄8μηνο του έτους
Η αξία των ρωσικών εξαγωγών αργού μειώθηκε κατά 40,6% το συγκεκριμένο διάστημα
Σχετικά Άρθρα

Κατά 10,4% μειώθηκαν οι εξαγωγές του αργού της Ρωσίας το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης και της συμφωνίας του OPEC+ σύμφωνα με στοιχεία από τα ρωσικά ομοσπονδιακά τελωνεία, τα οποία ανέφερε το SeaNews.

Η αξία των εξαγωγών αργού πετρελαίου της Ρωσίας υποχώρησε περισσότερο από 40% λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου σε σύγκριση με τη μέση τιμή του πετρελαίου τους πρώτους δέκα μήνες του 2019. Η αξία των ρωσικών εξαγωγών αργού πετρελαίου μειώθηκε κατά 40,6% το συγκεκριμένο διάστημα.

Μόνο τον Οκτώβριο του 2020, το ποσό των εξαγωγών αργού πετρελαίου στη Ρωσία μειώθηκε κατά 25,3% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019 και μειώθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το ιστορικό των διαφωνιών

Για το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου έως τον Οκτώβριο του 2020, η Ρωσία ήταν μέρος της συμφωνίας του ΟΠΕΚ + για τον περιορισμό του εφοδιασμού, εκτός από τον Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου, όταν η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία διαφωνούσαν σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της προσφοράς πετρελαίου στην αγορά όταν η ζήτηση έπεσε λόγω της πανδημίας. Οι τρέχουσες περικοπές παραγωγής άρχισαν τον Μάιο του 2020 και είναι πολύ βαθύτερες από ό, τι στην προηγούμενη συμφωνία.

Μετά από σχεδόν μια εβδομάδα συζητήσεων στις αρχές αυτού του μήνα, ο όμιλος OPEC + αποφάσισε ότι θα μειώσει τις τρέχουσες περικοπές κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) από τον Ιανουάριο, οπότε οι περικοπές παραγωγής του OPEC + θα ανέλθουν στα 7,2 εκατομμύρια bpd, αντί για 7,7 εκατομμύρια bpd.

Τέλος, παρά τους νέους φόβους σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου λόγω του νέου στελέχους του κορωνοϊού, η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει την αύξηση 500.000 bpd στην παραγωγή πετρελαίου της συμμαχίας από τον Φεβρουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης