Πετρέλαιο

Σύντομα η έναρξη του IPO της Saudi Aramco με απόφαση του Mohammed bin Salman

Σύντομα η έναρξη του IPO της Saudi Aramco με απόφαση του Mohammed bin Salman
Οι τοποθετήσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας για τα μελλοντικά σχέδια της μεγαλύτερης κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο
Καθαρή απόφαση του Mohammed bin Salman θα είναι η ανακοίνωση της έναρξης της δημόσιας πρότασης (IPO) της Saudi Aramco, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Abdulaziz bin Salman.
«Θα γίνει σύντομα, αλλά την κατάλληλη στιγμή με τη σωστή προσέγγιση και σίγουρα με τη σωστή απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στο πλαίσιο της ομιλίας του σε συνέδριο ια τα μελλοντικά επενδυτικά κεφάλαια στο Ριάντ.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η Aramco σκοπεύει να ανακοινώσει την έναρξη της δημόσιας εγγραφής της στις 3 Νοεμβρίου.
Αλλά η μακρόχρονη μερική ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο αντιμετωπίζει τώρα μια άλλη αόριστη αναβολή μετά τις καταστροφικές επιθέσεις το Σεπτέμβριο του 2019 σε μερικές από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της στο Abqaiq και Khurais στην ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.
Μέσα σε μια νύχτα, οι επιθέσεις κατάφεραν να μειώσουν την παραγωγή της Saudi Aramco κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, που αντιστοιχούσε κατά προσέγγιση στο 6% της παγκόσμιας προσφοράς.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης