Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Άνοδος 3,9% για το αργό και 2,07% για το Brent

Πετρέλαιο: Άνοδος 3,9% για το αργό και 2,07% για το Brent
Μετά την ανακοίνωση Trump  ότι θα συνεχιστούν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 1 δολάριο το βαρέλι την Τρίτη 18/7/2019  μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping στη σύνοδο κορυφής της G20 αργότερα αυτό το μήνα.
Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια την περασμένη εβδομάδα, με τις ΗΠΑ να σχεδιάζουν να στείλουν περισσότερα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, παρείχαν επίσης στήριξη στην αγορά.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 1,75 δολ., ή 3,4%, στα 53,68 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια του Brent αυξήθηκαν κατά 1,07 δολ., ή 1,8%, στα $ 62,01 το βαρέλι.
Περί τις 21:58 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 3,9% στα 53,99 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε άνοδο 2,07% στα 62,20 δολάρια το βαρέλι.
"Είχε μια πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο Xi της Κίνας. Θα έχουμε μια εκτεταμένη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στη G-20 στην Ιαπωνία. Οι αντίστοιχες ομάδες μας θα ξεκινήσουν συνομιλίες πριν από τη συνάντησή μας, " έγραψε ο Trump σε tweet.
Η κινεζική πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση. Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ο Xi συμφώνησε με τη συνάντηση και τόνισε στην πρόσκληση ότι οι οικονομικές και εμπορικές διαφορές πρέπει να επιλυθούν μέσω του διαλόγου.
"Αυτή τη στιγμή, αυτή είναι μια αγορά που βασίζεται σε φήμες", δήλωσε ο Gene McGillian, της Tradition Energy. "Υπάρχει η προσδοκία ότι, αν μπορέσετε να επιτύχετε ένα εμπορικό ψήφισμα, θα βοηθούσε στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και, ως εκ τούτου, στη ζήτηση πετρελαίου".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης