Πετρέλαιο

Απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ – Στα 59,5 δολάρια υποχώρησε το αργό

Απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ – Στα 59,5 δολάρια  υποχώρησε το αργό
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα μετά από πυρκαγιά που διατάραξε τις κινήσεις των πλοίων  στο Κανάλι του Χιούστον και επιβράδυνε τις εξαγωγές, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωση  ανέφερε η Energy Information Administration (ΕΙΑ) την Τετάρτη 27/3/2019.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Στο  κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 541.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 114.000 βαρέλια ημερησίως, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 506.000 bpd.
"Τα στοιχεία ήταν μέτρια σε σχέση με τις προσδοκίες, καθώς τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν, εν μέρει λόγω της απότομης πτώσης των εξαγωγών εβδομαδιαίως", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ σημείωσαν  απώλειες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και το  Brent κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος.
Το αργό υποχώρησε κατά 11 σεντ στα 59,83 δολάρια το βαρέλι στις 11:01 π.μ. EDT (1501 GMT), ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 8 σεντς στα 68,04 δολάρια το βαρέλι.
Περί τις 18:53 η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 0,82% στα 59,46 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε απώλειες 0,18% στα 67,85 δολάρια το βαρέλι.
Μια πυρκαγιά στη δεξαμενή αποθήκευσης στις 18 Μαρτίου στη μονάδα Intercontinental Terminals Co Deer Park στο κανάλι του Χιούστον επέβαλε ναυτιλιακούς περιορισμούς στο πιο πολυσύχναστο ενεργειακό λιμάνι των ΗΠΑ.
"Η πυρκαγιά στη δεξαμενή προκάλεσε πολλά προβλήματα στο κανάλι με το βενζόλιο και άλλα χημικά να κυλούν στο ποτάμι και η ακτοφυλακή διέκοψε τις μετακινήσεις πλοίων για μερικές μέρες", δήλωσε ο Donald Morton, ο οποίος διευθύνει ένα γραφείο συναλλαγών ενέργειας στην επενδυτική τραπεζική η εταιρεία HJ Sims & Co.
"Ήταν μια πολύ βραχυπρόθεσμη κατάσταση  και έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται", ανέφερε.
Ο ρυθμός παραγωγής διυλιστηρίου μειώθηκε κατά 367.000 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια με τους αναλυτές να αναμένουν πτώση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για υποχώρησε 896.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης