Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ρωσία: Ο Sechin της Rosneft κατηγορεί την αμερικανική Fed για τις χαμηλές τιμές πετρελαίου

tags :
Ρωσία: Ο Sechin της Rosneft κατηγορεί την αμερικανική Fed για τις χαμηλές τιμές πετρελαίου

Ο Igor Sechin, μακροχρόνιος σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin,  βλέπει τις τιμές πετρελαίου στα 50-53 δολ. ανά βαρέλι το επόμενο έτος

Ο επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft δήλωσε την Τετάρτη 26/12/2018 ότι η πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου συνδέεται κυρίως με την αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.
Ο Igor Sechin, μακροχρόνιος σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, δήλωσε επίσης ότι βλέπει τις τιμές πετρελαίου στα $ 50-53 ανά βαρέλι το επόμενο έτος "κάτω από ένα συντηρητικό σενάριο".
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά περισσότερο από ένα τρίτο αυτό το τρίμηνο, κυμαινόμενες λίγο πάνω από $ 50 ανά βαρέλι λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και παρά την συμφωνία του ΟΠΕΚ, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Η Fed την περασμένη εβδομάδα αύξησε τα επιτόκια για τέταρτη φορά φέτος τα επιτόκια.
"Αυτός   είναι ο κύριος παράγοντας, ο οποίος έχει αντίκτυπο στην τιμή (του πετρελαίου)", δήλωσε ο Sechin σε δημοσιογράφους στο Κρεμλίνο πριν από μια συνάντηση μεταξύ του Π Putin ούτιν και κορυφαίων ρώσων επιχειρηματιών.
Ο Sechin, ο σημαντικότερος ενεργειακός αξιωματούχος της Ρωσίας, δήλωσε ότι το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι έτοιμες να καταστούν ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος της παγκόσμιας συμφωνίας, άσκησαν επίσης πίεση στις τιμές του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης