Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Al-Falih (Σ. Αραβία) από Βιέννη: Περιμένουμε πτώση της ζήτησης του πετρελαίου

Al-Falih (Σ. Αραβία) από Βιέννη: Περιμένουμε πτώση της ζήτησης του πετρελαίου
Το brent καταγράφει πτώση της τάξεως του 3,82% στα 59 δολάρια ανά βαρέλι με το crude (αργό) να κινείται στα ίδια πτωτικά επίπεδα (-3,80%) στα 50,92 δολάρια
Στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη είναι στραμμένα τα βλέμματα όλης της αγοράς, καθώς αναμένεται αποφάσεις για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αναφορικά με το πετρέλαιο.
Μεταξύ άλλων, η αγορά εστιάζει στη σύλληψη της οικονομικής δ/ντριας και κόρης του ιδρυτή της κινεζικής Huawei, στον Καναδά, με την κατηγορία ότι παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν, μια εξέλιξη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσωρινή εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας.
Αναφορικά με τις τιμές του πετρελαίου, το brent καταγράφει πτώση της τάξεως του 3,82% στα 59 δολάρια ανά βαρέλι με το crude (αργό) να κινείται στα ίδια πτωτικά επίπεδα (-3,80%) στα 50,92 δολάρια.
Πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid A. Al-Falih, εισερχόμενος στη συνεδρίαση, υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ότι: «Αναμένουμε περεταίρω μείωση των τιμών του πετρελαίου. Η μείωση του όγκου που συζητείται σήμερα στο καρτέλ, θα πρέπει να είναι κάτω από 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως».
Ερωτηθείς για το αίτημα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trum προς τον ΟΠΕΚ να μην μειωθούν τα επίπεδα εκμετάλλευσης, ο Al-Falih δήλωσε ότι η συμμαχία θα "λάβει υπόψη της τις συνεισφορές της μαζί με τις συνολικές ανάγκες των καταναλωτών’’.
Τέλος, ο υπουργός αναγνώρισε την ανάγκη για «οικονομικά προσιτή ενέργεια» προκειμένου να αυξηθεί η οικονομία ενώ έκανε και αναφορά στην απόφαση του Κατάρ να εγκαταλείψει τον ΟΠΕΚ, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης