Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

"Συναγερμός" στις ΗΠΑ - Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ οι αγωγοί φυσικού αερίου δεν επαρκούν

Σε υψηλό τετραετίας αναμένεται να φθάσει το πετρέλαιο θέρμανσης - Οι προμηθευτές καυσίμων προειδοποιούν για τις προμήθειες
Με τον χειμώνα να κάνει την "εμφάνιση" του και τις θερμοκρασίες πιο χαμηλές από τις συνήθεις το κόστος θέρμανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υψηλότερο - μια τάση που πιθανόν να επεκταθεί και τους επόμενους μήνες.
Οι εταιρείες καυσίμων προειδοποιούν ήδη για την προσφορά.
Ορισμένες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών θέρμανσης έσπευσαν να παραδώσουν καύσιμα νωρίτερα αυτή τη σεζόν, ενώ οι εταιρείες κοινής ωφέλειας φυσικού αερίου καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η ζήτηση αναζωπυρωθεί και περισσότεροι καταναλωτές  θέλουν να στραφούν προς το φθηνότερο καύσιμο.
Τα έξοδα του πετρελαίου θέρμανσης, ιδιαίτερα στις Βορειανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, αναμένεται να φτάσουν σε υψηλό τετραετίας αυτό το χειμώνα σύμφωνα με το Reuters. Αυτό οδηγεί τους καταναλωτές να αναζητήσουν «διέξοδο» στο φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά αυτό είναι ανησυχητικό  για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας οι οποίες επισημαίνουν ότι δεν θα υπάρχουν αρκετοί αγωγοί για να καλύψουν τη ζήτηση  τις αναμενόμενες κρύες μέρες.

petrelaio

Τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για καύσιμο πετρέλαιο αναμένεται  να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1.589 δολάρια το χειμώνα, ή 213 δολάρια περισσότερο από πέρυσι, αυξημένο μέχρι και 15,5% , σύμφωνα με το τμήμα ενέργειας των ΗΠΑ.Αυτό θα έχει σημαντική επίπτωση  στα νοικοκυριά στις  βορειοανατολικές ΗΠΑ δεδομένου ότι πάνω από το 80% των σπιτιών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για θέρμανση.
Αυτό προκάλεσε ανησυχία στους προμηθευτές καυσίμων της Ανατολικής Ακτής, οι οποίοι έχουν επιταχύνει τις παραδόσεις και τις υπηρεσίες πετρελαίου θέρμανσης νωρίτερα από πέρυσι.
"Αυτή είναι μια απροσδόκητη ζήτηση λόγω καιρικών συνθηκών", δήλωσε ο Chris Fazio, αντιπρόεδρος της Approved Oil, μιας εταιρίας παράδοσης καυσίμων με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Στην Approved Oil, οι πωλήσεις ήταν περίπου 15.000 βαρέλια την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες, σε σύγκριση με μόλις 6.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, δήλωσε ο Fazio.Οι καταναλωτές αναμένεται να χρησιμοποιήσουν κατά μέσο όρο 501,9 γαλόνια θερμαντικού πετρελαίου αυτό το χειμώνα, το υψηλότερο επίπεδο  από το 2014-2015, σύμφωνα με την  EIA.
Αντίθετα, τα νοικοκυριά στις βορειανατολικές περιοχές που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο αναμένεται να πληρώσουν μόλις 727 δολάρια αυτό το χειμώνα, μειωμένα κατά 2,1% από πέρυσι, ακόμη και όταν τα σπίτια στην περιοχή αναμένεται να καίνε 0,5% περισσότερο καύσιμο φέτος  με βάση τις τελευταίες προβλέψεις για τις θερμοκρασίες που  κάνουν λόγο για  περίπου 0,8% πιο κρύο από πέρυσι.
Αυτή η τιμή εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από τον εθνικό προβλεπόμενο μέσο όρο των $ 598 το χειμώνα και οδηγεί  περισσότερους καταναλωτές να στραφούν στο φυσικό αέριο. Οι εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι η χωρητικότητα των αγωγών που τροφοδοτούν με φυσικό αέριο τη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία δεν ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση.
"Συνεχίζουμε να βλέπουμε αύξηση της ζήτησης από μετατροπές πετρελαίου σε φυσικό αέριο και νέες κατασκευές και προβλέπουμε την ανάγκη για πρόσθετη χωρητικότητα για να καλύψουμε τη ζήτηση εγκαίρως για το χειμώνα 2020/2021", δήλωσε η Karen Young, εκπρόσωπος της National Grid Plc, η οποία προμηθεύει 3,6 εκατομμύρια πελάτες στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία.

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει μπλοκάρει την είσοδο πολλών νέων αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των έργων της Williams Cos Inc’s Northeast Supply Enhancement and Constitution.
Η Consolidated Edison Inc, η οποία προμηθεύει ενέργεια και φυσικό αέριο στην πόλη της Νέας Υόρκης και τα προάστιά της, ενέκρινε φέτος προγράμματα ενεργειακής απόδοσης και ένα σχέδιο απόκρισης στη ζήτηση για να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου στις ώρες αιχμής.
Η εταιρεία ενημέρωσε στους ρυθμιστικούς φορείς της Νέας Υόρκης πρόσφατα ότι μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει "προσωρινό μορατόριουμ" σε νέους πελάτες αερίου λόγω περιορισμένου χώρου στους υπάρχοντες αγωγούς.
Τα προγράμματα κινήτρων Con Edison θα βοηθήσουν στη διατήρηση των υπηρεσιών, αλλά «δεν εξαλείφουν την ανάγκη για ένα νέο αγωγό φυσικού αερίου για να συμβαδίσουν με τις ενεργειακές ανάγκες της περιοχής», δήλωσε ο Marc Huestis, αντιπρόεδρος επιχειρήσεων αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης