Η Πράσινη Μετάβαση

μετά την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία

Οι στρατηγικές επενδύσεις

Cenergy Holdings: Ηγετική θέση στην πορεία για την ενεργειακή μετάβαση

Cenergy Holdings: Ηγετική θέση στην πορεία για την ενεργειακή μετάβαση
Και οι δύο θυγατρικές της Cenergy Holdings, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις της αγοράς και επενδύουν τόσο σε κορυφαία τεχνολογία όσο και στους εργαζομένους τους

Η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί μια πρόκληση με βαρύνουσα σημασία για το μέλλον όλων μας και έναν κρίσιμο στόχο για τον κλάδο της ενέργειας. Η Cenergy Holdings ξεχωρίζει ως παράδειγμα εταιρείας που πρωτοστατεί στη διαμόρφωση των μελλοντικών τάσεων του κλάδου της ενέργειας και σχεδιάζει την ανάπτυξή της μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με βάση τις απαιτήσεις της ενεργειακής μετάβασης.

Οι δύο θυγατρικές της, η Hellenic Cables και η Σωληνουργεία Κορίνθου, έχουν υλοποιήσει στρατηγική επενδύσεων καθώς και έρευνα και ανάπτυξη με αποτέλεσμα να ηγούνται των εξελίξεων που κάνουν πράξη την ταχεία μετάβαση του ενεργειακού συστήματος προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη δέσμευση και αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα καθώς και το υδρογόνο.

Επιπλέον, η Cenergy Holdings στηριζόμενη στην πολύχρονη εμπειρία των θυγατρικών της, είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες όλων των ενδιάμεσων σταδίων που προκύπτουν από την παγκόσμια ζήτηση ορυκτών καυσίμων, όπως το φυσικό αέριο. Η συμπληρωματικότητα των δραστηριοτήτων της στηρίζεται στους βασικούς πυλώνες της ενεργειακή μετάβασης και αποτελεί τη βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Ειδικότερα για τον κλάδο των καλωδίων, ο εξηλεκτρισμός και η μετατόπιση προς πράσινες πηγές ενέργειας προβλέπεται ότι θα διαμορφώσουν τις βασικές τάσεις στην αγορά για τις επόμενες δεκαετίες. Αναμένεται ότι θα αυξηθεί η ανάγκη για ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού που οδηγεί σε ανάγκη για παραγωγή καλωδίων όλων των ειδών. Κατά συνέπεια, προβλέπεται να ενισχυθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών στον κλάδο των καλωδίων. Η επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας στο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων στην Κόρινθο προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Η Hellenic Cables ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση για χερσαία καλώδια, έχει επενδύσει σε πρόσθετες γραμμές παραγωγής και εξοπλισμό στο εργοστάσιο της Θήβας. Επιπλέον, η εταιρεία εκτελεί τον σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας για καλώδια χαμηλής τάσης στη βιομηχανική περιοχή του Ελεώνα στη Θήβα.


cot.jpg


Αντίστοιχες επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων έχουν δρομολογηθεί και στη Σωληνουργεία Κορίνθου με σκοπό να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για δίκτυα φυσικού αερίου, καινοτόμα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα καθώς για το μελλοντικό πανευρωπαϊκό δίκτυο μεταφοράς υδρογόνου.

Και οι δύο θυγατρικές της Cenergy Holdings, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις της αγοράς και επενδύουν τόσο σε κορυφαία τεχνολογία όσο και στους εργαζομένους τους, οι οποίοι είναι ταλαντούχοι και με έχουν υψηλή εξειδίκευση, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο προηγμένες λύσεις στους πελάτες τους σε όλον τον κόσμο.

Τέλος, είναι σημαντικό πως οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης διέπουν τον στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και την εταιρική διακυβέρνηση των εταιρειών της Cenergy Holdings. Οι αρχές αυτές ενσωματώνονται, τόσο σε επίπεδο παραγωγής ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων όσο και σε επίπεδο επιλογών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι εταιρείες της Cenergy Holdings ήδη έχουν δεσμευθεί να μειώσουν το λειτουργικό αποτύπωμά των δραστηριοτήτων τους κατά 50% και συνεργάζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα τους για τη μείωση των έμμεσων εκπομπών του πεδίου 3 κατά 25% στον ίδιο χρονικό ορίζοντα. Επιπλέον, χρησιμοποιούν ανάλυση κύκλου ζωής (LCA) για την ποσοτική εκτίμηση των πιθανών περιβαλλοντικών επιδράσεων των προϊόντων και των υπηρεσιών τους προχωρώντας με γοργά βήματα προς τους στόχους της κυκλικής οικονομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης