Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε άνοδο οι τιμές LNG στην Ασία - Ενισχύεται η ζήτηση

Σε άνοδο οι τιμές LNG στην Ασία - Ενισχύεται η ζήτηση

Σταθερές οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

 

Οι τιμές του ασιατικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Ιανουάριο, καθώς ο ζεστός καιρός σε όλη την περιοχή προκάλεσε περισσότερη ζήτηση για το υπερψυγμένο καύσιμο και καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου κατέγραφαν κέρδη στην Ευρώπη λόγω των διακοπών συντήρησης και της χαμηλότερης αιολικής παραγωγής.

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Ιουλίου στη βορειοανατολική Ασία αυξήθηκε στα 10,90 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), από 10,50 $/mmBtu την προηγούμενη εβδομάδα και τα υψηλότερα επίπεδά της από τις 5 Ιανουαρίου, εκτιμούν πηγές του κλάδου.

"Οι τιμές παράδοσης στην Ασία αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες... καθώς η ζήτηση από αγοραστές της Νοτιοανατολικής Ασίας και τα κέρδη από τις ευρωπαϊκές τιμές τις τελευταίες τρεις ημέρες έδωσαν υποστήριξη", δήλωσε ο Samuel Good, επικεφαλής της τιμολόγησης LNG στην εταιρεία τιμολόγησης εμπορευμάτων Argus.
Πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις για θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου στη βορειοανατολική Κίνα για τον επόμενο μήνα θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή αερίου για να καλύψει τη μεγαλύτερη ζήτηση ψύξης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ινδία αναμένεται επίσης να αναζητήσουν επιπλέον όγκους LNG που θα παραδοθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο λόγω ενός συνεχιζόμενου καύσωνα, δήλωσε ο αναλυτής της Rystad Energy Masanori Odaka.

Παραλαβή φορτίων

Εν τω μεταξύ, η PetroVietnam Gas ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έλαβε το τρίτο φορτίο LNG φέτος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης λόγω των καύσωνα.
Επιπλέον, η αγορά φάνηκε να αποφεύγει μια διακοπή ρεύματος στο συγκρότημα Bintulu LNG που ανήκει στην Petronas της Μαλαισίας, πρόσθεσε η Argus' Good, με την εγκατάσταση να φαίνεται να συνεχίζει ορισμένες φορτώσεις πριν από την επίλυση του ζητήματος.

Στην Ευρώπη, οι τιμές του φυσικού αερίου διατηρούνται σταθερές για την ερχόμενη εβδομάδα, υπό πίεση από θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου και σταθερές ροές αγωγών, αλλά υποστηριζόμενες από την αβεβαιότητα για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τις μειωμένες ροές τροφοδοσίας αερίου στο Sabine Pass LNG στις ΗΠΑ, δήλωσε η Ana Subasic, φυσικό αέριο και αναλυτής LNG στην εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης Kpler.

Η S&P Global Commodity Insights αξιολόγησε την ημερήσια τιμή αναφοράς της για τα φορτία που παραδόθηκαν τον Ιούλιο με βάση το πλοίο (DES) στα 9,649 $/mmBtu στις 16 Μαΐου, με έκπτωση 0,15 $/mmBtu στην τιμή του φυσικού αερίου Ιουλίου στο ο ολλανδικός κόμβος TTF.

Η Argus εκτίμησε την τιμή παράδοσης Ιουλίου στα 9,60 $/mmBtu, ενώ η Spark Commodities την εκτίμησε στα 9,451 $/mmBtu.
Επί τόπου ναύλου LNG, τόσο οι ναύλοι του Ατλαντικού όσο και του Ειρηνικού παρέμειναν σταθεροί αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο αναλυτής της Spark Commodities Qasim Afghan.
Η ισοτιμία στον Ατλαντικό εκτιμήθηκε στα 42.750 $/ημέρα την Παρασκευή, ενώ η ισοτιμία του Ειρηνικού παρέμεινε αμετάβλητη στα 46.750 $/ημέρα, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης