Ασία

Bloomberg: Χωρίς το φυσικό αέριο του Κατάρ το Ντουμπάι θα βυθιστεί στο σκοτάδι

Bloomberg: Χωρίς το φυσικό αέριο του Κατάρ το Ντουμπάι θα βυθιστεί στο σκοτάδι
Τα ΗΕΑ έκλεισαν τα χερσαία σύνορα και επέβαλαν περιορισμούς στις αεροπορικές και ναυτιλιακές συνδέσεις με το Κατάρ, ωστόσο δεν έκλεισαν τον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το γειτονικό εμιράτο.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορεί να πρωτοστάτησαν με την Σαουδική Αραβία στην επιβολή κυρώσεων κατά του Κατάρ, κατηγορώντας το για υποστήριξη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά στην πραγματικότητα έχουν περισσότερη ανάγκη το Κατάρ, απ’ ό, τι έχει το Κατάρ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει το  Bloomberg.
Έτσι, ενώ έκλεισε τα χερσαία σύνορα και επέβαλε περιορισμούς στις αεροπορικές και ναυτιλιακές συνδέσεις με το Κατάρ, ωστόσο δεν έκλεισε και τον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το γειτονικό εμιράτο, καθώς χωρίς αυτό το Ντουμπάι θα βυθιζόταν στο σκοτάδι.
Το Κατάρ, το οποίο διαθέτει τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο, αποστέλλει περίπου 2 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 364 χλμ.
Από την ποσότητα αυτή παράγεται το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει το «αστραφτερό» Ντουμπάι, επισημαίνει το πρακτορείο.
Εκτός όμως από τη χρήση του αγωγού, η Αρχή Λιμένων Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήρε χθες Τετάρτη τους περιορισμούς ελιμενισμού στα διεθνή δεξαμενόπλοια.
Ανάμεσά τους σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων του Bloomberg, βρισκόταν και το δεξαμενόπλοιο «Apollo Dream», το οποίο μπορεί να μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και το οποίο αγκυροβόλησε γεμάτο σε τερματικό σταθμό στην θαλάσσια περιοχή του Άμπου Ντάμπι, έχοντας φορτώσει την προηγούμενη ημέρα σε τερματικό σταθμό στο Κατάρ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης