Αναλύσεις

Αισιοδοξία Lagarde για συμφωνία στο ελληνικό πρόγραμμα - Συναίνεση με Washington Group για ελάφρυνση χρέους

Αισιοδοξία Lagarde για συμφωνία στο ελληνικό πρόγραμμα - Συναίνεση με Washington Group για ελάφρυνση χρέους
Σήμερα η κα Lagarde ενημέρωσε το Δ.Σ. του Δ.Ν.Τ. για τις εξελίξεις στο θέμα του ελληνικού χρέους, αλλά και για τα ταξίδια της σε Ιταλία και Κίνα   
Το «Washington Group», το οποίο συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπάρι της Ιταλίας, συναίνεσε στην Christine Lagarde σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέος, με τη διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. να θέτει με επιτακτικό τρόπο το επίμαχο ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας mignatiou.com από πηγές εκτός Ταμείου.
H συνάντηση του Washington Group έγινε στην ιταλική πόλη στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7.
Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το Δ.Ν.Τ. και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εν τούτοις η κα Lagarde φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.
Η γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα.
Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup.
Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., ο διευθυντής Ευρώπης Poul Thomsen Τόμσεν και η Delia Velculescu.
Σε ό,τι αφορά στη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κα Lagarde έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενο της.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης