Commodities

Έρευνα για τις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα ξεκινά το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ

Έρευνα για τις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα ξεκινά το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον υπουργό Γουίλμπουρ Ρος, το πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας αυτής, είναι το ίδιο με αυτό που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τις εισαγωγές χάλυβα στις ΗΠΑ.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ενεργοποίησε πλαίσιο εμπορικής έρευνας σχετικά με τις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα, αλλά και άλλες χώρες στην αμερικανική αγορά, αλλά και πιθανές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις απόψεις που διαμορφώνονται στην Ουάσιγκτον, η εξέλιξη της έρευνας ενδέχεται να επιφέρει την εφαρμογή περιορισμών στις εισαγωγές του μετάλλου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, το πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας αυτής, είναι το ίδιο με αυτό που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τις εισαγωγές χάλυβα στις ΗΠΑ, μέσω της ενεργοποίησης ειδικής νομικής διάταξης για την αμερικανική εθνική ασφάλεια (Section 232).
Η νομική αυτή διάταξη ψηφίστηκε το 1962, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου.
Η διεξαγωγή της έρευνας επιβλήθηκε από την κλιμάκωση της οικονομικής πίεσης που ασκούν οι εισαγωγές αλουμινίου στην βιομηχανία παραγωγής αλουμινίου στις ΗΠΑ, μέσω της άσκησης μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου.
Ως άμεση συνέπεια, αρκετές αμερικανικές μονάδες παραγωγής είτε κλείνουν, είτε σταμάτησαν την παραγωγή τους τα προηγούμενα χρόνια.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου βρίσκονται καταγγελίες για εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα στην αμερικανική αγορά, σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, μέσω της υλοποίησης πολιτικής εσωτερικών επιδοτήσεων από το Πεκίνο προς τις κινεζικές εταιρίες που εξάγουν αλουμίνιο.
Σε διπλωματικό επίπεδο, τόσο η έρευνα για τις εισαγωγές χάλυβα, όσο κι αυτή για τις εισαγωγές αλουμινίου στην αμερικανική αγορά, πραγματοποιούνται σε μία περίοδο κλιμάκωσης των πιέσεων της Ουάσιγκτον προς το Πεκίνο, προκειμένου ν' ασκηθεί η μέγιστη κινεζική επιρροή στη Βόρεια Κορέα και ν' αποκλιμακωθεί η πολεμική ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.
H τιμή του μετάλλου υπερβαίνει τα 1960 δολάρια ανά τόνο σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης