Διεθνή

Φάλον: Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να στηρίζει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία

Φάλον: Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να στηρίζει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία
Ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας Μάικλ Φάλον τόνισε ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για κάθε θάνατο πολίτη στη χώρα κατά την περασμένη εβδομάδα.
Στο μερίδιο ευθύνης που έχει η Ρωσία για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας Μάικλ Φάλον, καλώντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει να υποστηρίζει το καθεστώς του Άσαντ.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στους Times, ο Φάλον τόνισε, ότι η Ρωσία «οφείλει να επιδείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα για να φέρει αυτό το καθεστώς στο τέλος του», στηρίζοντας παράλληλα μία νέα πολιτική συμφωνία στη χώρα.
«Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για κάθε θάνατο πολίτη στη χώρα κατά την περασμένη εβδομάδα», υπογραμμίζει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η Μόσχα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών «είχε την ευκαιρία να τραβήξει τους μοχλούς και να σταματήσει τον εμφύλιο πόλεμο».
Παράλληλα τόνισε πως «αν η Ρωσία θέλει να απαλλαγεί από την ευθύνη μελλοντικών επιθέσεων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του και να διαλύσει πλήρως το οπλοστάσιο χημικών του Άσαντ», ενώ κάλεσε τη Μόσχα να εμπλακεί πλήρως στις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνευτική πρόοδο στο ζήτημα.
«Οι Ρώσοι έχουν επιρροή στην περιοχή, καθώς βοήθησαν στο να εφαρμοστεί η αρχική συμφωνία για να τεθούν υπό επιτροπή τα χημικά όπλα», καταλήγει ο Φάλον.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Φάλον έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μόσχα.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης