Αναλύσεις

Ο ΠτΔ για την Αίγυπτο: Αυτό που συμβαίνει στη Μ. Ανατολή πρέπει να τελειώσει - H Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της

Ο ΠτΔ για την Αίγυπτο: Αυτό που συμβαίνει στη Μ. Ανατολή πρέπει να τελειώσει - H Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της
Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια, η Ευρώπη, με βάση την ιστορία της και τον πολιτισμό της, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος
«Σήμερα είχαμε δύο πραγματικά στυγερά τρομοκρατικά κτυπήματα στην Αίγυπτο και εκεί είχαμε για άλλη μία φορά την ανάδειξη του πραγματικού προσώπου της βαρβαρότητας της τρομοκρατίας. Πριν από όλα θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια και την οδύνη του ελληνικού λαού προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου και προς τον αιγυπτιακό λαό».
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων από το Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για το διπλό τρομοκρατικό κτύπημα στην Αίγυπτο.

Όμως όπως πρόσθεσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρκούν τα συλλυπητήρια και συνέχισε: «Ιδίως η Ευρώπη, με βάση την ιστορία της και τον πολιτισμό της, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, στη Συρία και αλλού, πρέπει να τελειώσει. Πριν από όλα πρέπει να τελειώσει η γενεσιουργός αιτία όλων αυτών, δηλαδή ο πόλεμος».
Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «πρέπει όλοι και ιδίως η Ευρώπη να σταθούμε απέναντι στη βάρβαρη τζιχαντιστική τρομοκρατία και κάθε τρομοκρατία, όπως της ταιριάζει».

Ακόμη, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι «πρέπει να απαντήσουμε με τον τρόπο που ταιριάζει σε εγκληματίες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρόσθεσε: «Σε αυτό όλοι οι πολιτισμένοι λαοί πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δεν πρόκειται ιδίως εμείς οι Έλληνες να κάνουμε πίσω ούτε στιγμή. Δεν πρόκειται η συνείδησή μας ως Ελλήνων να ησυχάσει, αν η τρομοκρατία δεν πάψει να υπονομεύει τα θεμέλια της ειρήνης στην ανθρωπότητα και αν δεν πάψει να υπονομεύει τον άνθρωπο, την αξία του και την προσωπικότητά του».

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).
Συνολικά,σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 47 Αιγύπτιοι έπεσαν σήμερα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και πάνω από εκατόν πενήντα είναι οι τραυματίες.
Στην έκρηξη στην Τάντα, ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του Δικαστηρίου της Τάντα, Σαμουέλ Τζορτζ.  

Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.
Είμαστε στο πλευρό του Αιγυπτιακού λαού, δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, παρακολουθώντας από κοντά τα γεγονότα, καθώς η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στην περιοχή Μανσέια, της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου.
"Ας ελπίσουμε ότι ο ερχόμενος προς το εκούσιο πάθος Ιησούς Χριστός θα μαλακώσει τον πόνο των οικογενειών που τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και θα φέρει την ειρήνη Του στην ευλογημένη Αίγυπτο", είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης