Διεθνή

Ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Μόσχας μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Μόσχας μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ απέτυχαν δραματικά είπε ο Τραμπ.
Την θέση ότι έδωσε εντολή για στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, από όπου έγινε η επίθεση με χημικά όπλα εναντίων αμάχων, διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμα τους προς τους Αμερικάνους, πριν από το «χτύπημα» στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε, ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Συμπλήρωσε δε, ότι «οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Assad, απέτυχαν ολικά και δραματικά».

Πούτιν: «Επίθεση κατά κυρίαρχου Κράτους»

Έντονα αντέδρασε η Μόσχα, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους», που βασίσθηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα», όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/4) το Κρεμλίνο.
«Ο Πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ιράν: Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Την απερίφραστη καταδίκης της απέναντι στην επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση της Συρίας εξέφρασε πριν από λίγο και το Ιράν, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου «το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι ουσιαστικά οι μόνοι κερδισμένοι από την εν λόγω κίνηση θα είναι οι τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
«Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να ενισχύσουν τους τρομοκράτες στη Συρία, ενώ θα περιπλέξουν την κατάσταση στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή», επισημαίνει το ιρανικό ΥΠΕΞ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης