Στρατηγική συμφωνία στις ΑΠΕ ανάμεσα σε RWE και WhiteRock

Στρατηγική συμφωνία στις ΑΠΕ ανάμεσα σε RWE και WhiteRock
Η RWE έχει επί του παρόντος 36 GW χερσαίων αιολικών, ηλιακών και BESS έργων στις ΗΠΑ
Η γερμανική RWE Clean Energy σύναψε στρατηγική σχέση με την αμερικανική WhiteRock Renewables για να επιταχύνει την επέκταση του αγωγού ανάπτυξης χερσαίων αιολικών, ηλιακών και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων ενέργειας της RWE στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Renews.biz, η WhiteRock αναμένεται να ξεκινήσει και να αναπτύξει έργα 4 GW έως 5 GW χερσαίων αιολικών, ηλιακών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS).

Η γερμανική εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τα εν λόγω έργα καθώς αυτά θα είναι έτοιμα για την τελική επενδυτική απόφαση.

Αυτή η στρατηγική σχέση με την WhiteRock ενισχύει τις προσπάθειες μεγαλύτερης διείσδυσης της RWE στις ΗΠΑ, παρέχοντας μια οδό για την παράλληλη ανάπτυξη της πλατφόρμας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτή τη βασική αγορά, δήλωσε η γερμανική εταιρεία.

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ

Ο Hanson Wood, αντιπρόεδρος της RWE Clean Energy, ανέφερε πως η RWE επενδύει δισεκατομμύρια για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό μας στις ΗΠΑ, το οποίο θα αποτελεί το 30% της παγκόσμιας πράσινης εγκατεστημένης ισχύος της εταιρείας μέχρι το 2030.

Η RWE έχει επί του παρόντος 36 GW χερσαίων αιολικών, ηλιακών και BESS έργων στις ΗΠΑ.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της WhiteRock, το έμπειρο προσωπικό και τα δίκτυα του κλάδου, η RWE δήλωσε ότι αυτό θα συμπληρώσει περαιτέρω τον αγωγό έργων της για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Οι συνιδρυτές της WhiteRock, John Wycherley και Brett O'Connor, δήλωσαν: «όταν επιδιώξαμε να μεγαλώσουμε τη WhiteRock, αξιολογήσαμε διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα που θα επέτρεπαν την επέκταση του αγωγού ανάπτυξής μας.

Καθώς η RWE συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στις ΗΠΑ, αξιοποιεί τις δραστηριότητές της στον τομέα της καθαρής ενέργειας για την αύξηση του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από περισσότερα από 9 GW καθαρής εγκατεστημένης ισχύος σήμερα σε περισσότερα από 19 GW καθαρής ισχύος έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης