Προκλήσεις, ανησυχίες και ευκαιρίες στην αγορά μπαταριών των ΗΠΑ

Προκλήσεις, ανησυχίες και ευκαιρίες στην αγορά μπαταριών των ΗΠΑ

Συμπεράσματα και προτάσεις από το διήμερο Συνέδριο της Solar Media’s Energy Storage Summit (ESS) USA 2024

Οι κατασκευαστές και οι χειριστές αποθήκευσης μπαταριών συζήτησαν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά των ΗΠΑ, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της Solar Media’s Energy Storage Summit (ESS) USA 2024.

Η διήμερη εκδήλωση ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου στο Όστιν του Τέξας και συγκεντρώνει ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας αποθήκευσης ενέργειας που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ΗΠΑ.

Οι ομιλητές στην εναρκτήρια συζήτηση «Προοπτική για νέες ευκαιρίες αγοράς» έθιξαν τις νέες ευκαιρίες, την ανάπτυξη έργων και την πυρασφάλεια.

«Μία φωτιά για μία μπαταρία είναι φωτιά για όλους στον κλάδο», δήλωσε ο Aron Branam (Αντιπρόεδρος της ανάπτυξης και κατασκευής για την εταιρεία ανάπτυξης και ανεξάρτητου παραγωγού ενέργειας, IPP) Arevon Energy.

Ο Mike DeSocio (ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης Luminary Energy), συμφώνησε, λέγοντας ότι «…έχει χαθεί μεγάλη εμπιστοσύνη στις μπαταρίες στη Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια».


Η απαίτηση για την άμβλυνση των ανησυχιών

Όλοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να γίνει πολλή δουλειά για να αμβλυνθούν αυτές οι ανησυχίες καθώς και να εξοικειωθούν περισσότερο οι τοπικές κοινότητες και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων με την αποθήκευση ενέργειας.

Ο Tao Kong (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης Luminous Energy) είπε ότι «παρά το γεγονός αυτό, η ανάπτυξη μπαταριών είναι ευκολότερη από την ανάπτυξη ηλιακής ή αιολικής ενέργειας αυτή τη στιγμή».

Κατά τη γνώμη του τα 3 βασικά ζητήματα για την αγορά είναι: η εύρεση σημείων διασύνδεσης, η ανάπτυξη του δικτύου μεταφοράς του κράτους και η οικονομική ανάπτυξη σε συγκεκριμένους τομείς.

 

Η κατάσταση σε Ν. Υόρκη και Νοτιοδυτικές ΗΠΑ

Πριν από αυτή τη συζήτηση, ο DeSocio είχε μιλήσει για τους τρόπους αξιοποίησης των ευκαιριών στην κρατική αγορά της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «Θα δείτε πολύ περισσότερο χώρο αποθήκευσης να έρχεται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης τα επόμενα χρόνια».

Η εύρεση συνεργατών με υπάρχουσες συνδέσεις είναι το κλειδί και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παραγωγή παλαιού τύπου, με τον διαχειριστή δικτύου NYISO να εργάζεται για να διευκολύνει τον συνδυασμό ορυκτών καυσίμων και αποθήκευσης ενέργειας.

Κατασκευάζονται επίσης πολλές υποδομές μεταφοράς και αυτό μπορεί να επηρεάσει την επιχειρηματική υπόθεση για μια συγκεκριμένη τοποθεσία, μειώνοντας, για παράδειγμα, τη συμφόρηση.

Η οικονομική ανάπτυξη σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η Βόρεια Νέα Υόρκη δημιουργεί επίσης ευκαιρίες, ιδιαίτερα για συνεργασία με νέους οικονομικούς ή κατασκευαστικούς κόμβους για ένα παιχνίδι ανθεκτικότητας στην αποθήκευση ενέργειας, με διακοπές 2 εβδομάδων που δεν είναι πρωτόγνωρες σε ορισμένα μέρη.

Σχετικά με τις Νοτιοδυτικές ΗΠΑ, «έρχεται έλλειψη χωρητικότητας Resource Adequacy (RA) στην περιοχή, αφού ιστορικά είχε πλεόνασμα, μεγάλο μέρος του οποίου εξήχθη στον κόμβο ζήτησης στην Καλιφόρνια» σύμφωνα με τον Gigio Sakota (ανώτερος διευθυντής ενεργειακών αγορών της εταιρείας ανάπτυξης Avantus).

Χαρακτηριστικά είπε ότι «η αποθήκευση μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση αυτής της χωρητικότητας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης