Ενέργεια

Η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερη υποδομή για μείωση της εξάρτησης της από το ρωσικό αέριο

Η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερη υποδομή για μείωση της εξάρτησης της από το ρωσικό αέριο

 Δεν υπάρχει ακόμα υποδομή στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Exxon Mobil

 

Η Ευρώπη θα χρειαστεί να δημιουργήσει περισσότερες υποδομές εάν θέλει να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του αργού πετρελαίου, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε διάσκεψη για την ενέργεια την Τρίτη σύμφωνα με το Reuters.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Ευρώπης από τη Ρωσία μειώθηκαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία το 2022 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις χώρες να σταματήσουν την εξάρτησή τους από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έως το 2027.
Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποφύγει την επιβολή κυρώσεων ή την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου ή του υγροποιημένου φυσικού αερίου του (LNG). Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, παραμένουν σημαντικοί αγοραστές του ρωσικού καυσίμου.

Αρχίζουν γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

«Η ανακατεύθυνση υγροποιημένου φυσικού αερίου και η κατασκευή τερματικών αερίου δεν είναι μακροπρόθεσμες λύσεις, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Exxon Mobil John Ardill στο ενεργειακό συνέδριο CERAWeek."
Η εταιρεία ανακάλυψε φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και αναμένει να ξεκινήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα γεωτρήσεων το επόμενο έτος, πρόσθεσε ο Ardill.
υποδομή δεν ήταν εκεί και δεν υπάρχει ακόμα. Σε αυτό το στάδιο, η Ευρώπη δεν μπορεί πραγματικά να αποκοπει από το LNG", δήλωσε ο πρόεδρος της Gunvor Torbjörn Törnqvist σε ξεχωριστές παρατηρήσεις στη διάσκεψη.
«Σε αντίθεση με το πετρέλαιο, η Ευρώπη είναι λίγο πιο ρεαλιστική όσον αφορά τη λήψη ρωσικού φυσικού αερίου», είπε ο Tornqvist.
Η Gunvor συνεχίζει να εκπληρώνει τη μακροπρόθεσμη σύμβασή της για την προμήθεια ρωσικού LNG στην Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει χώρος για όγκους LNG στη ρωσική spot αγορά, σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης