Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Emeren και Glennmont κατασκευάζουν έργα αποθήκευσης μπαταριών 155 MW στην Ιταλία

Emeren και Glennmont κατασκευάζουν έργα αποθήκευσης μπαταριών 155 MW στην Ιταλία

Η έναρξη εργασιών έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2025, ενώ η λειτουργία τους για τις αρχές του 2027

Η Emeren (εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας) υπέγραψε με την Glennmont Partners συμφωνία συνεργασιάς για συστήματα αποθήκευσης μπαταριών 155 MW σε 2 περιοχές της νότιας Ιταλίας.


Ως μέρος της συναλλαγής, οι Glennmont και Emeren θα αναπτύξουν από κοινού έργα στην Καμπανία και την Απουλία, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να εισέλθουν στο στάδιο κατασκευής στα τέλη του 2025 και να ξεκινήσουν να λειτουργούν στις αρχές του 2027.

 
Δηλώσεις

Ο Yumin Liu (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Emeren), δήλωσε:

«Η συνεργασία με τους Glennmont Partners αντιπροσωπεύει μια σημαντική κίνηση για την επέκταση του χαρτοφυλακίου έργων μας στην Ιταλία, ειδικά στον τομέα της χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών.

Η συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους εξειδικευμένους διαχειριστές κεφαλαίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ευρώπης ευθυγραμμίζεται καλά με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Emeren, καθώς εμπιστευόμαστε την τεχνογνωσία τους για την επιτυχή ανάπτυξη έργων, προωθώντας έτσι τον κοινό μας στόχο για ένα πιο πράσινο μέλλον».

 

Ο Francesco Cacciabue (οικονομικός διευθυντής και συνεργάτης της Glennmont) πρόσθεσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Emeren για την ανάπτυξη χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών στη Νότια Ιταλία.

Αυτά τα έργα μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους επενδυτικούς στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή και πέρα από αυτήν.

Με τις προόδους στην τεχνολογία αποθήκευσης μπαταριών, πιστεύουμε ότι αυτό το νέο χαρτοφυλάκιο όχι μόνο θα αποφέρει ισχυρές αποδόσεις για τους επενδυτές αλλά θα ενισχύσει επίσης την ανθεκτικότητα του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγαλύτερη κλίμακα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης