Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq, κέρδη 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq, κέρδη 1,5% για τον energy sector

37 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, με τον S&P 500 να υποχωρεί από το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.


Ο Dow Jones κέρδισε 37,83 μονάδες, ή 0,1%, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 39.043,32 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,19% για να κλείσει στις 5.165,31 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,52% στις 684,35 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 0,54% στις 16.177,77 μονάδες.

Η Nvidia υποχώρησε 1,1%. Οι μετοχές της Meta Platforms υποχώρησαν 0,8% και η Apple έχασε περίπου 1,2%. Το VanEck Semiconductor ETF (SMH) υποχώρησε περίπου 2% για την τρίτη χαμένη συνεδρία της σε τέσσερις. Ο κλάδος της πληροφορικής υποχώρησε περίπου 1,1%.

Η Wall Street έρχεται από μια κερδοφόρα συνεδρίαση, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κερδίζουν πάνω από 1% την Τρίτη, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο ευθυγραμμίστηκαν περίπου με τις προσδοκίες. Ο βασικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια από τους τίτλους, αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.

Η αγορά θα παραμείνει σε επαγρύπνηση για το πώς η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στη νομισματική πολιτική στην επόμενη συνεδρίασή της που θα ξεκινήσει στις 19 Μαρτίου, σημείωσε η Yoshioka, όπου αναμένει ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell να επαναλάβει μια προοπτική που εξαρτάται από τα δεδομένα και πιο ουδέτερο τόνο.

«Όταν κοιτάς κάτω από την επιφάνεια, τα πράγματα είναι λίγο πιο κολλώδη από ό,τι θα περίμεναν οι άνθρωποι», σημείωσε ο Yoshioka, δείχνοντας την αύξηση του κόστους υπηρεσιών στα τελευταία στοιχεία τουΔΤΚ.

Η Dollar Tree έχασε 14% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου. Οι επενδυτές θα λάβουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Πέμπτη με τη μορφή του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Φεβρουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης