Blackrock: Εξαγοράζει το 14,7% της Galileo στην Enviria – «Μπαίνει» στα φωτοβολταϊκά

Blackrock: Εξαγοράζει το 14,7% της Galileo στην Enviria – «Μπαίνει» στα φωτοβολταϊκά
Παρόλη την εξαγορά του μεριδίου της, η Galileo παραμένει εταίρος με την Enviria
Την απόφασή της να επενδύσει 183 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, Enviria, ανακοίνωσε η αμερικανική BlackRock.

Σύμφωνα με το PV Magazine, η Envira παρέχει αποκεντρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών για επιχειρήσεις, έχοντας αναπτύξει σχεδόν 500 έργα στη Γερμανία και έχοντας ακόμα περίπου 2.000 αντίστοιχα έργα στο χαρτοφυλάκιό της, με συνδυασμένη ισχύ σχεδόν 2,3 GW.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η BlackRock εξαγόρασε το μερίδιο της ελβετικής Galileo που αντιπροσωπεύει το 14,7% της Enviria.

Παραμένουν συνέταιροι Galileo και Enviria

Παρόλη την εξαγορά του μεριδίου της, η Galileo παραμένει εταίρος με την Enviria, καθώς διαχειρίζονται από κοινού μια επιχείρηση που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας στη Γερμανία.

Από πλευράς της η Galileo δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εταιρική οντότητα έχει ένα χαρτοφυλάκιο έργων 1,4 GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης ενώ σχεδιάζει να προσθέτει περίπου 1 GW έργων ετησίως.

«Μαζί και με τους άλλους επενδυτές, πιστεύαμε ακράδαντα στις δυνατότητες της Enviria, που τώρα επιβεβαιώνεται από αυτή τη σημαντική επένδυση της BlackRock», δήλωσε ο CEO της Galileo, Ingmar Wilhelm.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης