Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

235 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη αφού τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες, ανοίγοντας το δρόμο στους επενδυτές να συνεχίσουν να αγοράζουν υψηλές τεχνολογικές metox;ew όπως η Nvidia και η Meta Platforms.


Ο Dow Jones κέρδισε 235,83 μονάδες ή 0,61%, για να κλείσει στις 39.005,49 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,12% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 5.175,27 μονάδες ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ έκλεισε από τις 7 Μαρτίου.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,16% στις 674,11 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,54% στις 16.265,64 μονάδες.

Η Nvidia κέρδισε περισσότερο από 7%. Η Microsoft κέρδισε 2,6% και το Meta σημείωσε άνοδο 3,3%. Η Oracle σημείωσε άνοδο περισσότερο από 11% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της Wall Street.

«Αποδεικνύεται δύσκολο να βρεθεί τι μπορεί να σταματήσει τη δυναμική της αγοράς, καθώς τα κέρδη, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Skyler Weinand, επικεφαλής επενδύσεων στη Regan Capital.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο και 3,2% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,4% τον περασμένο μήνα και 3,1% σε ετήσια βάση. Ο πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια , αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την προβλεπόμενη αύξηση 0,3%.

Οι επενδυτές δεν ανησυχούσαν υπερβολικά ότι η έκθεση θα άλλαζε τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve τον Ιούνιο. Τούτου λεχθέντος, η πορεία της κεντρικής τράπεζας προς τον στόχο του 2% θα μπορούσε να παραμείνει «στατική», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της LPL Financial, Jeffrey Roach.
«Η εμπειρία του πληθωρισμού μοιάζει λίγο με τη συγκέντρωση στις αγορές μετοχών αυτή τη στιγμή», είπε ο Roach. «Εκτός από τις τιμές στέγασης και φυσικού αερίου, ο πληθωρισμός θα ήταν ευνοϊκός».
Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα και στην επόμενη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική αργότερα αυτόν τον μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης