Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Steet: Πτώση 0,6% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

Wall Steet: Πτώση 0,6% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

68 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Steet την Παρασκευή καθώς η Nvidia πήρε μια ανάσα και η αγορά ολοκλήρωσε μια ασταθή εβδομάδα.


Ο Dow Jones έχασε 68 μονάδες ή 0,18% στις 38.723 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,65% στις 5.123 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,4% στις 668,58 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,16% στις 16.085 μονάδες.

S&P και Nasdaq κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος αφού ανέβηκαν σε νέα υψηλά όλων των εποχών νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Μετά από ένα σκληρό ξεκίνημα, ο Dow και ο Nasdaq υποχώρησανκατά 0,5% και 0,6%, αντίστοιχα, για την εβδομάδα. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% αυτή την εβδομάδα.

Η αγορά σημείωσε απώλειες την Παρασκευή καθώς ένα προηγούμενο ράλι στη Nvidia έχασε την δυναμική του. Η αγάπη για την τεχνητή νοημοσύνη σημείωσε πτώση πάνω από 5% την ημέρα. Παρά αυτή την ανάσα, οι μετοχές εξακολουθούν να αυξάνονται περισσότερο από 6% την εβδομάδα, επεκτείνοντας ένα ράλι που έχει προσθέσει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αξία αγοράς μόνο τη νέα χρονιά.

«Δεν σημαίνει ότι το μακροπρόθεσμο ανοδικό δυναμικό έχει τελειώσει», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research, για την κίνηση της Nvidia την Παρασκευή. «Απλώς λέει ότι ίσως έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας: Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση υπεραγοράς και ήρθε η ώρα να βγάλουμε κάποια κέρδη».

Η Apple σημείωσε άνοδο άνω του 1% στις συναλλαγές της Παρασκευής. Με αυτό το κέρδος, η μετοχή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης βρισκόταν σε καλό δρόμο για να σπάσει το μεγαλύτερο σερί απωλειών της από τις αρχές του 2022 σε επτά ημέρες. Ωστόσο, οι μετοχές εξακολουθούσαν να υποχωρούν περισσότερο από 4% την εβδομάδα, καθιστώντας την τη χειρότερη απόδοση στον Dow.
Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου έδωσαν ορισμένα αντικρουόμενα μηνύματα ως προς το πότε θα είναι ασφαλές για την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Από τη μία πλευρά, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το αναμενόμενο, φτάνοντας τις 275.000 σε σύγκριση με εκτίμηση 198.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Το πετρέλαιο

Απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο καθώς ήταν υποτονική ζήτηση από την Κίνα.

Το συμβόλαιο του West Texas Intermediate για τον Απρίλιο υποχώρησε 1,55%, στα 77,71 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο Μαίου του Brent υποχώρησε 1,40%, στα 81,80 δολάρια το βαρέλι.

Οι δύο δείκτες υποχωρούν περίπου 2,66% και 1,96%, αντίστοιχα, για την εβδομάδα.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα μειώθηκαν περίπου 5,7% στα 10,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τους δύο πρώτους μήνες του έτους, σε σύγκριση με 11,44 εκατομμύρια bpd τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης