Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

130 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, ωθώντας τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite σε υψηλά ρεκόρ, καθώς η ελπίδα για χαλάρωση του πληθωρισμού και τα κέρδη στην τεχνολογία βοήθησαν την ανάκαμψη της αγοράς


Ο Dow Jones κέρδισε 130 μονάδες, ή 0,34% στις 38.791 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,03% στις 5.157 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,78% στις 665,91 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,51% στις 16.273 μονάδες.

Οι μετοχές της τεχνολογίας πληροφοριών και των υπηρεσιών επικοινωνίας οδήγησαν τον S&P 500 σε ρεκόρ. Η Intel κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στον Dow με κέρδος άνω του 3%.

Η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύθηκε αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις για τον ετήσιο πληθωρισμό και την ανάπτυξη την Πέμπτη, αν και η τράπεζα διατήρησε επίσης σταθερά τα βασικά επιτόκια. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως θετικό μήνυμα στο διεθνές μέτωπο του πληθωρισμού.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ έρχεται αφότου ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell είπε στο Κογκρέσο την Τετάρτη ότι αναμένει τα επιτόκια να μειωθούν φέτος. Ενώ ο Powell δήλωσε ότι η Fed δεν ήταν άμεσα έτοιμη να ξεκινήσει τις περικοπές, είπε στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν απέχει πολύ από το να έχει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για τον πληθωρισμό για να ξεκινήσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης