Επικαιρότητα

Ξαφνική επίσκεψη Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ

Ξαφνική επίσκεψη Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ

Η μάχη για την ακρίβεια θα συνεχιστεί - Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη το πρωί της Τρίτης 05/03/2024) σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη Λένορμαν στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την ακρίβεια.

 

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη μείωση των τιμών.

«Η μάχη για την μείωση των τιμών συνεχίζεται», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά».

«Ήρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών.

Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Να ξεχωρίσω το βρεφικό γάλα που βλέπουμε μειώσεις 15% με 20% γιατί οι τιμές είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια συνεχίζεται. Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια.

Oι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα υπάρξουν τα πρόστιμα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.


Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαρτίου έχουν τεθεί σε εφαρμογή 4 μέτρα για την ακριβεία και εκτιμάται ότι έχει πέσει η τιμή σε σχεδόν 4.000 προϊόντα.


Στο μεταξύ, «σήμερα θα εκδοθεί η ανάλογη υπουργική απόφαση για το Σαρακοστιανό καλάθι, το οποίο θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, όστρακα αλοιφές, χαλβά και όλα όσα προϊόντα χρειάζεται ένα νοικοκυριό για το σαρακοστιανό τραπέζι», όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο MEGA  ο κ. Σκρέκας.

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης