Ην. Βασίλειο: Η Mitie αυξάνει το μερίδιό της στην αγορά BESS (Energy-Storage)

Ην. Βασίλειο: Η Mitie αυξάνει το μερίδιό της στην αγορά BESS (Energy-Storage)

Απέκτησε από την G2 Energy ολοκληρωμένες υπηρεσίες - Σχέδια με χρονικό ορίζοντα 3-5 ετών

Η Mitie ανέλαβε την G2 Energy διότι η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές κτιρίων είναι ένα αυξανόμενο μέρος του τεράστιου τμήματος διαχείρισης εγκαταστάσεων με πολλούς μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες (C&I) να έχουν συγκεκριμένα σχέδια για τα επόμενα 3-5 χρόνια.

«Αυτό σημαίνει ότι η G2 Energy θα προχωρήσει πέρα από το να είναι απλώς ένας πάροχος πολιτικού μηχανικού και ανεξάρτητος πάροχος συνδέσεων (ICP)», όπως εξήγησε ο Kelvin Ruck (Διευθύνων Σύμβουλος στη Mitie) ο οποίος διευθύνει τη νέα επιχειρηματική μονάδα

Μάλιστα το έργο Drumkee BESS της Gore Street στη Βόρεια Ιρλανδία, για το οποίο η G2 Energy παρείχε έργα πολιτικού και ηλεκτρολογικού μηχανικού, συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία.

«Η βρετανική εταιρεία G2 Energy προχωρά σε πλήρεις υπηρεσίες EPC τυλιγμένες με BESS υπό τον νέο της ιδιοκτήτη Mitie, έχοντας επικεντρωθεί σε υπηρεσίες μηχανικής σύνδεσης δικτύου και ισοζυγίου εγκαταστάσεων (BOP) πριν από την πτώχευση της προκατόχου της εταιρείας πέρυσι», δήλωσε ο Ruck.

Ο Ruck μιλούσε στο Energy-Storage.news στο Energy Storage Summit EU στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα (7 μήνες αφότου ο γίγαντας της εξωτερικής ανάθεσης Mitie απέκτησε το εμπορικό σήμα και ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της G2 Energy Limited εκτός διαδικασίας πτώχευσης).

Ο Ruck, ο COO Nigel Hughes και 50 άλλοι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στη Mitie και η νέα επιχειρηματική μονάδα διαπραγματεύεται ως «G2 Energy, A Mitie Business», ενώ η νομική οντότητα είναι η «Mitie Technical Facilities Management Ltd».

«Βλέπουν εμάς και τις άλλες εταιρείες, όπως η Rock Power Connections και η Customer Solar ως το κλειδί για να μπορούμε να προσφέρουμε ηλεκτρικό όχημα (EV), ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση μπαταριών πίσω από το μετρητή (BTM) σε αυτούς τους πελάτες. τώρα κάνουμε επίσης ορισμένα έργα C&I BTM ενώ πριν κάναμε μόνο μεγάλα έργα κεφαλαίου στο μέτωπο του μέτρου (FTM)

Μόλις προσλάβαμε έναν αφοσιωμένο διευθυντή BESS και σε εύθετο χρόνο, θα αρχίσουμε να προσφέρουμε το πλήρες περιτύλιγμα EPC, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας του εξοπλισμού BESS, ενώ πριν κάναμε μόνο balance of plant (BOP) και το στοιχείο ICP. Αυτό οφείλεται στο ότι για τους πελάτες C&I αυτός είναι ο τρόπος που θα έπρεπε να το κάνουμε και τώρα αυτό μας ωθεί να κάνουμε πλήρεις αναδιπλώσεις EPC και για έργα FTM μεγάλης κλίμακας», είπε ο Ruck.

Πριν από την κατάρρευση της G2 Energy Limited, είχε το 30-35% της αγοράς υπηρεσιών IPC στον τομέα BESS του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Ruck πιστεύει ότι η εταιρεία μπορεί να επιστρέψει σύντομα σε αυτό το μερίδιο αγοράς.

Η εταιρεία εργάζεται για την εξασφάλιση του IPC, των ηλεκτρολογικών και πολιτικών έργων και των υπηρεσιών BOP για ένα έργο BESS 300MW/1GWh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης