Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εγκρίθηκε αιολικό έργο 2 GW της Equinor στη Νέα Υόρκη (renews)

Εγκρίθηκε αιολικό έργο 2 GW της Equinor στη Νέα Υόρκη (renews)

Η έναρξη της κατασκευής θα γίνει το 2024 - Θα παραδοθεί το 2026

Η Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) η οποία είναι υπηρεσία στο Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ που ιδρύθηκε το 2010 με Γραμματειακή Διάταξη, ενέκρινε το Σχέδιο Κατασκευής και Λειτουργίας (COP) για το έργο Empire Wind 2GW της Equinor (νορβηγική κρατική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας).

«Με εξασφαλισμένη αυτή τη βασική αδειοδότηση από την BOEM, η Empire Wind βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει την κατασκευή στην ομοσπονδιακή περιοχή μίσθωσης ανοιχτά της νότιας ακτής του Λονγκ Άιλαντ (νησί στα νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, ακριβώς ανατολικά του Μανχάταν)  αργότερα φέτος», όπως υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

Ήδη καλά προχωρημένο στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, το Empire Wind 1 θα μπορούσε να παραδώσει την πρώτη ενέργεια στους Νεοϋορκέζους μέχρι το 2026, γνωστοποίησε η Equinor.

Ο κατασκευαστής πρόσθεσε ότι η κατασκευή για τη μετατροπή του Ναυτικού Τερματικού Σταθμού του Νότιου Μπρούκλιν σε σημαντικό κόμβο για υπεράκτια αιολική ενέργεια θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από αυτή την άνοιξη.

«Είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά.

Η σημερινή έγκριση COP ακολουθεί χρόνια αυστηρής αναθεώρησης και συνεργασίας με την BOEM και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Η Equinor είναι ευγνώμων για την κοινή δέσμευσή της για την επίτευξη των φιλοδοξιών της πολιτείας και της ομοσπονδιακής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και η Empire Wind είναι ένα βήμα πιο κοντά στην παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια της Νέας Υόρκης», δήλωσε η Molly Morris (Πρόεδρος της Equinor Renewables Americas).

 

Χρονικό εγκρίσεων του έργου

Η COP (ανώτατο όργανο διοίκησης μιας διεθνούς σύμβασης αποτελούμενο από εκπροσώπους των κρατών μελών της σύμβασης και διαπιστευμένους παρατηρητές) του έργου η οποία υποβλήθηκε για πρώτη φορά το 2020, εγκρίνει λεπτομερή σχέδια για υπεράκτιες και χερσαίες κατασκευές και λειτουργίες με βάση χρόνια περιβαλλοντικών ανασκοπήσεων, στοιχεία από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και εκτενή δημόσια ανατροφοδότηση, είπε η Equinor.

Η ανακοίνωση της BOEM ακολουθεί την έγκριση του ομοσπονδιακού αρχείου απόφασης της Empire Wind τον Νοέμβριο του 2023.

Η Empire Wind έλαβε πρόσφατα αρκετές ομοσπονδιακές εγκρίσεις. Την περασμένη εβδομάδα, έλαβε την άδεια του νόμου για τον καθαρό αέρα από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έλαβε την έγκρισή του από την Εθνική Υπηρεσία Θαλάσσιας Αλιείας NOAA σύμφωνα με τον Νόμο για την Προστασία των Θαλάσσιων Θηλαστικών.

Το Empire Wind 1 υποβάλλει προσφορά για την 4η προσφορά υπεράκτιων αιολικών στη Νέα Υόρκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης