Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα εγκρίνει πωλήσεις καυσίμων E15 για λόγους πολιτικού κόστους

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα εγκρίνει πωλήσεις καυσίμων E15 για λόγους πολιτικού κόστους

Από το 2025 θα διατίθεται στην αγορά για όλο το χρόνο βενζίνη με υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιθανόλη - Reuters

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επιτρέψει σύντομα τις πωλήσεις E15 όλο το χρόνο (βενζίνη με υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιθανόλη), αλλά μόνο από το 2025 για να αποφευχθούν πιθανές περιφερειακές εκρήξεις στις τιμές του φυσικού αερίου ενόψει των προεδρικών εκλογών (Νοέμβριος 2024), ανέφεραν στο Reuters πηγές με γνώση των συνομιλιών.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκρίνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου το σχετικό αίτημα από τους κυβερνήτες της Midwest (είχε υποβληθεί το 2022) των οποίων οι Πολιτείες είναι μερικές από αυτές που θεωρούνται πεδίο μάχης στις προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα θα επιτραπούν οι πωλήσεις βενζίνης E15 όλο το χρόνο με περιεκτικότητα σε αιθανόλη 15%.

Επί του παρόντος, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) έχει μια αποτελεσματική απαγόρευση των πωλήσεων καυσίμων E15 για τη θερινή περίοδο επειδή συμβάλλει στην αιθαλομίχλη, αλλά το 2022 η απαγόρευση άρθηκε για τις καλοκαιρινές πωλήσεις σε μια έκτακτη απαλλαγή για μείωση των τιμών στην αντλία.

 

Αίτημα κυβερνητών Midwest

Το 2022, οι κυβερνήτες των Πολιτειών Midwest ζήτησαν από την EPA να εκδώσει κανονισμό που θα ισχύει για όλα τα μείγματα καυσίμων που περιέχουν βενζίνη που πωλούνται και παρέχονται σε Iowa, Nebraska, Illinois, Kansas, Minnesota, North Dakota, South Dakota και Wisconsin.

Οι κυβερνήτες προέτρεψαν την EPA να εκδώσει μόνιμη επιδιόρθωση και να επιτρέψει την πώληση του E15 όλο το χρόνο ετησίως.

«Το E15, ή το Unleaded 88, είναι ένα μείγμα κανονικής βενζίνης και αιθανόλης 15%, ένα καύσιμο φυτικής προέλευσης που συνήθως παρασκευάζεται από καλαμπόκι και είναι φθηνότερο για τους καταναλωτές», δήλωσε τότε ο Τόνι Έβερς (Κυβερνήτης του Ουισκόνσιν).


Αίτημα
της IRFA και 7 πρόσθετων ομάδων ΑΠΕ της Midwest

Τον περασμένο μήνα, η Ένωση Ανανεώσιμων Καυσίμων της Αϊόβα (IRFA) και 7 πρόσθετες ομάδες ανανεώσιμων καυσίμων της Midwest ζήτησαν από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (OMB) της κυβέρνησης Μπάιντεν να οριστικοποιήσει την επιδιόρθωση E15 των Κυβερνητών της Midwest, η οποία έχει πλέον καθυστερήσει για ένα χρόνο. ενάμιση μετά τη νόμιμη προθεσμία, με τον τελικό κανόνα να βρίσκεται στο OMB για πάνω από ένα μήνα.

«Η γρήγορη υιοθέτηση του κανόνα θα διασφαλίσει ότι οι αυτοκινητιστές δεν θα αντιμετωπίσουν λιγότερες επιλογές και υψηλότερες τιμές στην αντλία αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Monte Shaw (Εκτελεστικός Διευθυντής της IRFA).

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τείνει να εγκρίνει την πώληση του E15 όλο το χρόνο, αναφέρουν πηγές του Reuters, αλλά μόνο από το 2025 και μετά, λόγω των ανησυχιών ότι πιθανά ζητήματα στην εφοδιαστική εφοδιασμού φέτος θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο περιφερειακών ελλείψεων και υψηλότερων τιμών φυσικού αερίου λίγο πριν την εκλογές Νοεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης