Διεθνή

Musk: Ο πρώτος ασθενής της Neuralink κινεί το ποντίκι του υπολογιστή μέσω της σκέψης

Musk: Ο πρώτος ασθενής της Neuralink κινεί το ποντίκι του υπολογιστή μέσω της σκέψης
Ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι η Neuralink τώρα προσπαθεί να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ στο ποντίκι από τον ασθενή
Ο πρώτος ασθενής στον οποίο έγινε μεταμόσχευση ασύρματου εγκεφαλικού εμφυτεύματος από την εταιρεία νευροτεχνολογίας του Elon Musk, Neuralink έχει αναρρώσει και είναι σε θέση να ελέγχει το ποντίκι του υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.

«Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως. Είναι σε θέση να κινεί ένα ποντίκι σε μια οθόνη μόνο με τη σκέψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Musk κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι η Neuralink τώρα προσπαθεί να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ στο ποντίκι από τον ασθενή.

Να σημειωθεί πως η μεταμόσχεσυση έγινε τον περασμένο μήνα μετά από τη εξασφάλιση της σχετικής έγκρισης για δοκιμή τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Στόχος η θεραπεία παθήσεων

Στο πλαίσιο της μελέτης ένα ρομπότ τοποθετεί χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση για κίνηση, δήλωσε η Neuralink, προσθέτοντας ότι ο αρχικός στόχος είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι να ελέγχουν έναν κέρσορα υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας τις σκέψεις τους.

Ο Μusk έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι θα διευκολύνει την ταχεία χειρουργική τοποθέτηση των συσκευών τσιπ της για τη θεραπεία παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια.

Η Neuralink, η οποία αποτιμήθηκε πέρυσι σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες εκκλήσεις για έλεγχο όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας της.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία τιμωρήθηκε με πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων υλικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης