Φωτοβολταϊκά στο σπίτι - Το καινότομο προϊόν με μπαταρία και αντλία θερμότητας

Φωτοβολταϊκά στο σπίτι - Το καινότομο προϊόν με μπαταρία και αντλία θερμότητας
To κινέζικο καινοτόμο αυτό προϊόν της Slenergy πρόκειται να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά (PV Magazine)
Η κινεζική Slenergy παρουσίασε ένα πρωτοποριακό νέο πακέτο οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος που περιλαμβάνει ηλιακούς συλλέκτες 425 W, έναν υβριδικό μετατροπέα, μια μπαταρία υψηλής τάσης και μια αντλία θερμότητας.

Σύμφωνα με το PV Magazine, το συγκεκριμένο πακέτο που φέρει το όνομα της εταιρείας, ενσωματώνει υλικό Internet-of-Things για συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και έξυπνες στρατηγικές ελέγχου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας, το βασικό χαρακτηριστικό του αναβαθμισμένου συστήματος iShare-Home One-Stop Residential Smart Energy Solution έγκειται στην έξυπνη λειτουργία του που διευκολύνεται από το SmartBox».

To καινοτόμο αυτό προϊόν πρόκειται να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά η οποία κυριολεκτικά ενθουσιάστηκε όταν το συνάντησε στο ντεμπούτο του στη διεθνή εμπορική έκθεση GENERA 2024 - Ενέργεια και Περιβάλλον, στη Μαδρίτη στις 6 Φεβρουαρίου.

Μέσω ακριβώς της τεχνολογίας Internet-of-Things, η οποία συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και εκτελεί έξυπνες στρατηγικές ελέγχου, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αποκτούν πλήρη έλεγχο της παραγωγής και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, οδηγώντας σε μείωση του κόστους και στη βέλτιστη αυτάρκεια.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

Το πακέτο κυκλοφορεί σε δυο διαφορετικούς τύπους και ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, οι μονάδες τύπου n έχουν ισχύ 425 W και αποδόσεις 21,76% έως 21,80%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Slenergy προσφέρει εγγύηση 10 ετών, όντας σίγουρη ότι μετά την περίοδο αυτή απομένει τουλάχιστον 70% της χωρητικότητας της μπαταρίας, ενώ όλα τα συστήματα αντλιών θερμότητας διαθέτουν μετατροπείς συνεχούς ρεύματος για να εξασφαλίζουν σταθερή απόδοση, ακόμη και σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως και -25 C, όπως επίσης και δίδυμους περιστροφικούς συμπιεστές μετατροπέα συνεχούς ρεύματος που υποτίθεται ότι μειώνουν τα επίπεδα θορύβου και την κατανάλωση ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Slenergy πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις, ενώ το ηλιακό πακέτο iShare-Home παρουσιάστηκε στο Μόναχο τον περασμένο Μάιο, οδηγώντας χιλιάδες γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά νοικοκυριά στην αγορά του. Κατά τη διάρκεια της μηνιαίας περιοδείας εκπαίδευσης και καθοδήγησης συνεργατών τον περασμένο Ιούλιο, οι μηχανικοί της Slenergy πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές συνεδρίες σε πόλεις όπως η Στουτγάρδη, η Λειψία και το Αμβούργο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης