Χρηματοδότηση 350 εκατ. ευρώ στην Ib Vogt για ισπανικά φωτοβολταϊκά 418 MW

Χρηματοδότηση 350 εκατ. ευρώ στην Ib Vogt για ισπανικά φωτοβολταϊκά 418 MW

Περιλαμβάνει 3 ηλιακά έργα στην Καστίλλη και στο Λεόν  - Δεκέμβριο του 2024 θα λειτουργήσουν τα 2 πρώτα, ενώ το τελευταίο έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2025 (Renews)

Η Ib Vogt πέτυχε να εξασφαλίσει δανειακή χρηματοδότηση για έργα ηλιακής ενέργειας 418 MW στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα renews.biz, περιλαμβάνει 3 τοποθεσίες συγκεντρωμένες γύρω από τη Σεγκόβια, στην αυτόνομη κοινότητα της Καστίλλης και του Λεόν.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για τα έργα ανέρχεται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ και οι δανειστές που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση είναι οι Nord/LB, Santander CIB και BBVA.

Τα έργα διαθέτουν μακροπρόθεσμες συμβάσεις σταθερής τιμής pay-as-produced pay-as-production σταθερής τιμής με ανταγωνιστές επενδυτικού επιπέδου.

Τα εν λόγω ηλιακά συστήματα είναι τα 174MW Serbal, τα 134MW Castano και τα 110MW Pato.


Οι συστοιχίες (3 συνολικά) διαθέτουν μονάδες διπλής όψης υψηλής απόδοσης και συστήματα παρακολούθησης μονού άξονα,
μεγιστοποιώντας την ισχύ εξόδου των εγκαταστάσεων.

Η Ib Vogt παρέχει πλήρεις υπηρεσίες μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC). Ήδη έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή και στις 3 εγκαταστάσεις.

Η εμπορική λειτουργία για το Serbal και το Castano έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ το Pato αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Μετά την κατασκευή, η Ib Vogt θα διαχειρίζεται τη λειτουργία και τη συντήρηση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο.

 

Δηλώσεις

Ο Anton Milner (Διευθύνων Σύμβουλος του κατασκευαστή) δήλωσε:

«Αυτή είναι μια ακόμη επιτυχημένη χρηματοδότηση με τους τραπεζικούς μας εταίρους και ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι σχέσεις και η εμπειρία που έχουμε δημιουργήσει στην ισπανική αγορά ωφελούν τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο Heiko Ludwig (Global Head of Structured Finance στη Nord/LB), αναλαμβάνοντας τους ρόλους της MLA, της LC Issuing Bank και του Hedge Provider, πρόσθεσε:

«Χτίζοντας σε μια μακροχρόνια σχέση, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να υποστηρίξουμε την Ib Vogt για να επιτύχει οικονομικό κλείσιμο σε αυτή τη συναλλαγή ορόσημο, συμβάλλοντας στην ενεργειακή μετάβαση στην Ισπανία στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ιβηρικής αντιπροσωπεύει μια από τις πιο εξέχουσες αγορές της Nord/LB και μας τιμά η εμπιστοσύνη που δίνεται στο ίδρυμά μας για τη δομή και τη χρηματοδότηση αυτού του μοναδικού χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης