Ενέργεια

Επιμένουν πτωτικά οι τιμές LNG στην Ευρώπη - Σε νέο χαμηλό 7μηνου το TTF

Επιμένουν πτωτικά οι τιμές LNG στην Ευρώπη - Σε νέο χαμηλό 7μηνου το TTF
Το ευρωπαϊκό συμβόλαιο φυσικού αερίου του πρώτου μήνα αναφοράς στο ολλανδικό TTF κατέγραψε νέο χαμηλό επτά μηνών, στα 25,25 ευρώ/MWh
Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές τιμές του LNG και πέραν του χαμηλού 8μηνου, εν μέσω χαμηλής ζήτησης και μεγάλης υπερπροσφοράς.

Σύμφωνα με το Montel, η τιμή εκφόρτωσης για το LNG που παραδόθηκε στη βορειοδυτική Ευρώπη τον Μάρτιο εκτιμήθηκε στα 7,44 δολ/MMbtu (23,52 ευρώMWh), 0,15 δολ. χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και η χαμηλότερη από τις 6 Ιουνίου, όταν έφτασε τα 7,17 δολ/MMbtu, σύμφωνα με τα στοιχεία της Spark Commodities.

Το ευρωπαϊκό συμβόλαιο φυσικού αερίου του πρώτου μήνα αναφοράς στο ολλανδικό TTF κατέγραψε νέο χαμηλό επτά μηνών, στα 25,25 ευρώ/MWh, στις καθυστερήσεις της χθεσινής διαπραγμάτευσης, πριν διαμορφωθεί στα 25,44 ευρώ/MWh.

Κάτω από 67% η πληρότητα των ευρωπαϊκών αποθηκών

Όσον αφορά την νορβηγική προσφορά μέσω αγωγών, αυτή κυμαίνεται σχεδόν στα 350 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως, ενώ οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να ανακάμψουν αυτή την εβδομάδα από τα χαμηλά επίπεδα κάτω των 3 δισ. κυβικών μέτρων ανά εβδομάδα που παρατηρήθηκαν μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα σε υψηλό ενός έτους, στα 4 δισ. κυβικά μέτρα.

Οι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της ΕΕ ήταν επίσης την τελευταία φορά ελαφρώς υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι, σε ποσοστό λίγο κάτω από 67% γεμάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Από την πλευρά τους, οι τιμές spot του LNG στη Βόρεια Ασία δεν μεταβλήθηκαν σχεδόν καθόλου, χάνοντας 0,04 δολάρια την ημέρα στα 9,40 δολ/MMbtu εν μέσω της εβδομάδας διακοπών σε μεγάλο μέρος της Ασίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης