H Elmya EPC Ελλάδας θα κατασκευάσει φωτοβολταϊκά 22,51 MWp στο Ην. Βασίλειο

H Elmya EPC Ελλάδας θα κατασκευάσει φωτοβολταϊκά 22,51 MWp στο Ην. Βασίλειο

Θα τροφοδοτήσει πάνω από 13.000 νοικοκυριά - Η έναρξη λειτουργίας αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο του 2025 (Renews)

Η Low Carbon (εταιρεία επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η οποία εδρεύει στο Λονδίνο) έχει συνάψει σύμβαση με την Elmya EPC (θυγατρική της ισπανικής πολυεθνικής Elmya η οποία έχει παράρτημα και στην Ελλάδα), για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα renews.biz, η Elmya θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη θέση και τη λειτουργία του εργοστασίου φωτοβολταϊκών 22,51 MWp Pattingham Farm κοντά στο Μπέρμιγχαμ.

Η ηλιακή μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2025 και θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 13.000 νοικοκυριά, αποφεύγοντας την εκπομπή 12.585 τόνων CO2.

 

Δηλώσεις

Ο Edward Reeve (επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού και προμηθειών της Low Carbon) δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Elmya, η οποία έχει ένα ισχυρό ιστορικό διεθνώς για την κατασκευή υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκαίρως και με προϋπολογισμό.

Μόλις λειτουργήσει, το ηλιακό πάρκο του Πάτινγχαμ θα παρέχει καθαρή, ασφαλή ηλεκτρική ενέργεια, συμβάλλοντας στο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του δικτύου δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη μείωση της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα».


Ο
Gerardo Rodríguez Pagano (Διευθύνων Σύμβουλος της Elmya EPC) δήλωσε: «Το έργο του Pattingham αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα σε μια από τις βασικές αγορές μας, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Low Carbon είναι ένας διάσημος προγραμματιστής και αποτελεί πρόκληση και πηγή μεγάλης ικανοποίησης που μας εμπιστεύτηκε. Αναμένουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη από πολλές επιτυχημένες συνεργασίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης