Επιμένει στα Υπεράκτια των ΗΠΑ για το 2030 η Equinor

Επιμένει στα Υπεράκτια των ΗΠΑ για το 2030 η Equinor
Η Equinor, όπως και πολλές από τις άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, επιδιώκει να εδραιωθεί στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Επιμένει στον στόχο που είχε θέσει για το 2030 η νορβηγική Equinor αναφορικά με την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, παρά την αποχώρησή της από ορισμένα υπεράκτια αιολικά έργα στη Νέα Υόρκη.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ΑΠΕ της εταιρείας, Paal Eitrheim στο Reuters, «η φιλοδοξία των 12 έως 16 GW μέχρι το 2030, δεν θα αλλάξει τώρα».

Η Equinor, όπως και πολλές από τις άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, επιδιώκει να εδραιωθεί στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ελπίζοντας να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της για να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες πηγές εσόδων εν μέσω μελλοντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου.

Ωστόσο, η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων, καθώς και οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλύσίδα έχουν διαταράξει ορισμένα υπεράκτια αιολικά έργα στις ΗΠΑ.

Ο Eitrheim δήλωσε ότι ο αγωγός έργων της Equinor έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντάς της να επιμείνει στον στόχο της παρά τα εγκαταλελειμμένα έργα της Νέας Υόρκης.

Τα Empire Wind projects

Η Equinor επιδιώκει καλύτερους όρους για το έργο Empire Wind 1 στην τελευταία δημοπρασία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Νέας Υόρκης, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (8/2), μετά την αποτυχία προηγούμενης προσπάθειας για την επίτευξη καλύτερης συμφωνίας τον Οκτώβριο, ενώ διατηρεί το έργο Empire Wind 2, ισχύος 1,2 GW, για το οποίο ακύρωσε μια συμφωνία πώλησης ενέργειας και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανάπτυξή του.

Η νορβηγική εταιρεία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τους στόχους της όταν ενημερώσει για τη στρατηγική της, δήλωσε ο αναλυτής της Sparebank 1 Markets Teodor Sveen-Nilsen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης