Ενέργεια

Αυξημένα τα βεβαιωμένα αποθέματα LNG της Santos τo 2023

Αυξημένα τα βεβαιωμένα αποθέματα LNG της Santos τo 2023
Τα αποθέματα 2P αποτελούν το 42% των συνολικών ενεργειακών αποθεμάτων της Santos
Ενισχυμένα είναι τα αποθέματα LNG του αυστραλιανού ενεργειακού κολοσσού Santos, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2023.

Η Santos, η οποία διέκοψε πρόσφατα τις συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση με την επίσης αυστραλιανή Woodside, δήλωσε σήμερα ότι τα βεβαιωμένα αποθέματά της (2P) ανήλθαν σε 1.661 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (mmboe) στο τέλος του 2023.

Πριν από την παραγωγή των 92 mmboe, τα αποθέματα 2P αυξήθηκαν κατά 8 mmboe, συμπεριλαμβανομένων των προσθηκών αποθεμάτων στη λεκάνη Cooper κυρίως στα κεντρικά πεδία (+8 mmboe), στα πεδία φυσικού αερίου με ανθρακικές ραφές του Queensland (+5 mmboe) και στα πεδία της Παπούα-Νέας Γουινέας (+1 mmboe), ανέφερε η εταιρεία.

Αυτές οι προσθήκες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μείωση των αποθεμάτων στη Δυτική Αυστραλία κατά 7 mmboe στα πεδία Pyrenees και Reindeer, σημείωσε η Santos.

Επιπλέον, ο ετήσιος δείκτης αντικατάστασης αποθεμάτων 2P ήταν 9%, ο οργανικός RRR 2P ήταν 9% και ο τριετής RRR ήταν 354%.

Σταθερή η χωρητικότητα αποθήκευσης CO2

Τα αποθέματα 2P αποτελούν το 42% των συνολικών ενεργειακών αποθεμάτων της Santos.

Η Santos δήλωσε ότι οι ενδεχόμενοι πόροι 2C αυξήθηκαν σε 3.325 mmboe στο τέλος του 2023 και οι προσθήκες προέρχονταν κυρίως από τη Βόρεια Αυστραλία με θετική αναθεώρηση του κοιτάσματος Tanumbirini κατά 108 mmboe.

Επίσης, η χωρητικότητα αποθήκευσης CO2 παραμένει αμετάβλητη σε 9 εκατ. τόνους χωρητικότητας 2P, ενώ ο ενδεχόμενος πόρος αποθήκευσης 2C αυξήθηκε κατά 40 εκατ. τόνους σε 131 εκατ. τόνους στη λεκάνη Cooper.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης