Ενέργεια

Επένδυση 1,3 δισ. στην ηλεκτροκίνηση σχεδιάζει η Toyota

Επένδυση 1,3 δισ. στην ηλεκτροκίνηση σχεδιάζει η Toyota
Η παραγωγή του οχήματος προβλέπεται πάντως να ξεκινήσει είτε στα τέλη του 2025 είτε στις αρχές του 2026
Γενναία επένδυση ύψους 1,3 δισ. δολαρίων στο εργοστάσιό της στο Kentucky ανακοίνωσε η Toyota Motor με στόχο την παραγωγή ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το εν λόγω SUV θα απευθύνεται αρχικά στην αμερικανική αγορά.

Η παραγωγή του οχήματος προβλέπεται πάντως να ξεκινήσει είτε στα τέλη του 2025 είτε στις αρχές του 2026, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας.
Η νέα αυτή επένδυση της Toyota αποτελεί μέρος των ευρύτερων επενδυτικών της σχεδίων που αγγίζουν μέχρι και τα 35 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες ή BEV μέχρι το 2030.

Το ίδιο στέλεχος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο όχημα, το οποίο πιθανότατα θα ανταγωνίζεται τρέχοντα οχήματα όπως το Rivian R1S και το Kia EV9.

Επενδύσεις και σε άλλες τεχνολογίες

Η ιαπωνική εταιρεία, συνιστά την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, και είναι εδώ και χρόνια φανατική υπέρμαχος των EV, για τα οποία έχει πει πως είναι μια λύση για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να επενδύει σε υβριδικά, plug-in υβριδικά οχήματα και άλλες τεχνολογίες, όπως οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης