Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Pouyanne (ΤotalEnergies): Οι εξελίξεις με το Mozambique LNG

Pouyanne (ΤotalEnergies): Οι εξελίξεις με το Mozambique LNG
Τα βασικά χαρακτηριστικά του τερματικού σταθμού
Σχετικά Άρθρα
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies ελπίζει να συνεχίσει την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη μέχρι τα μέσα του 2024, σύμφωνα με τον Patrick Pouyanne, CEO της εταιρείας.

Τον Απρίλιο του 2021, η TotalEnergies ανακοίνωσε ανωτέρα βία ως προς το έργο της στη Μοζαμβίκη, αποσύρωντας όλο το προσωπικό από το εργοτάξιο λόγω νέων επιθέσεων από αντάρτες.

Το Mozambique LNG, πέρα από την κατασκευή του τερματικού σταθμού, περιλαμβάνει επίσης την εξασφάλιση υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή 1 της Μοζαμβίκης και την κατασκευή μονάδας υγροποίησης 12,8 εκατ. τόνων ετησίως στο συγκρότημα Afungi.

Εκτός από την TotalEnergies, άλλοι μεγάλοι παίκτες που έχουν μπει στο έργο είναι η ιαπωνική Mitsui, η ENH της Μοζαμβίκης, η PTT της Ταϊλάνδης και οι ινδικές εταιρείες ONGC, Bharat Petroleum και Oil India.
Ανάδοχος του έργου είναι η CCS JV, μια κοινοπραξία μεταξύ της Saipem, της McDermott και της Chiyoda.

Πέρυσι, ο Pouyanne δήλωσε ότι η εταιρεία δεν βιάζεται να αρχίσει εκ νέου το έργο, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διατήρηση του κόστους είναι τα τρία βασικά στοιχεία για τη λήψη της απόφασης να επιστρέψει στην τοποθεσία Afungi στην επαρχία Cabo Delgado.

Ο Pouyanne ανέθεσε στον Jean-Christophe Rufin, εμπειρογνώμονα σε θέματα ανθρωπιστικής δράσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αξιολόγηση της ανθρωπιστικής κρίσης που σοβεί στην επαρχία και τον Μάιο του 2023, η TotalEnergies δημοσίευσε την σχετική έκθεση.
Την Τετάρτη (8/2), ο Pouyanne δήλωσε από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2023 και των στόχων του 2024 ότι η TotalEnergies είναι σε επαφές με τους εργολάβους, με τους οποίους είναι κοντά σε συμφωνία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το LNG της Μοζαμβίκης, ο Pouyanne δήλωσε ότι ελπίζει ότι το project θα τεθεί σε λειτουργία ξανά στα μέσα του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης