Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq

156 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη με τον S&P 500 να πλησιάζει το επίπεδο των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά, σημειώνοντας νέο ενδοημερήσιο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα τριμηνιαία αποτελεσμάτα.


Ο Dow Jones κέρδισε 156 μονάδες, ή 0,41% στις 38.678 μονάδες.
Ο S&P 500 ο οποίος ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 4.000 τον Απρίλιο του 2021, κέρδισε 0,82% στις 4.995,09 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,16% στις 638,90 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,95% στις 15.756 μονάδες.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν μια νέα παρτίδα ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί συνέχισαν την ανοδική πορεία τους. Η Nvidia και η Microsoft ανέβηκε περίπου 2% για να διαπραγματευτεί κοντά σε νέα υψηλά, ενώ η Meta Platforms σημείωσε άνοδο 2,9%. Alphabet και Amazon αυξήθηκαν κατά 0,9% έκαστη.

Η Enphase Energy σημείωσε άνοδο 16% αφού η εταιρεία ηλιακής ενέργειας είπε ότι το πλεόνασμα των αποθεμάτων της μπορεί να πλησιάζει στο κατώτερο σημείο, ενισχύοντας το ενδιαφέρον για άλλες ενεργειακές μετοχές. Η Ford κέρδισε 5% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο και εξέδωσε υψηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη, ενώ η Chipotle Mexican Grill σημείωσε άνοδο 9% λόγω ισχυρών κερδών και επισκεψιμότητας.

Μια καλύτερη από την αναμενόμενη σεζόν κερδών, σε συνδυασμό με αισιόδοξη καθοδήγηση, αποτέλεσε πηγή δύναμης για την αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, σηματοδοτώντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες είναι υγιείς και ότι η οικονομία παραμένει ανθεκτική απέναντι στα υψηλά επιτόκια.

«Τα καλά νέα ήρθαν και η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να δείχνει απίστευτη ευρωστία», δήλωσε η Nancy Curtin, επικεφαλής επενδύσεων στην AlTi Tiedemann Global. «Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να βλέπουμε σημάδια αποπληθωρισμού» και «κολλητικής ανάπτυξης», που είναι ένα «θετικό σκηνικό για τη Fed κάποια στιγμή να μειώσει τα επιτόκια φέτος».

Η άνοδος έρχεται παρά την πρόσφατη υποχώρηση στις προσδοκίες των επιτοκίων το 2024 μετά από προσεκτικά σχόλια από την κεντρική τράπεζα. Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως για μια περιστροφή, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Neel Kashkari, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει μόνο δύο έως τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Η New York Community Bancorp ήταν ασταθής κατά τις απογευματινές συναλλαγές μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Moody's σε junk. Οι μετοχές σημείωσαν πτώση περίπου 35% μόνο τον Φεβρουάριο, αφού η τράπεζα μείωσε το μέρισμά της εν μέσω αυξανόμενων ζημιών σε εμπορικά ακίνητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης