Ενέργεια

Τέλος στα σενάρια συγχώνευσης Woodside με Santos

Τέλος στα σενάρια συγχώνευσης Woodside με Santos
Οι δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί Woodside και Santos συζητούσαν από τον Δεκέμβριο μια πιθανή συμφωνία συγχώνευσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Το τέλος των συζητήσεων ανάμεσα στη Woodside και τη Santos για πιθανή συγχώνευσή τους ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, γεγονός που καθησύχασε τις ρυθμιστικές αρχές της Αυστραλίας οι οποίες ανησυχούσαν για τη διαμόρφωση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού στην περίπτωση που οι δυο κολοσσοί της ώρας αποκτούσαν ενιαία υπόσταση.

Η CEO της Woodside, Meg O'Neill τόνισε σε δήλωσή της πως απόλυτη προτεραιότητα της εταιρείας είναι πάντα το συμφέρον των μετόχων της.
Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως η Woodside αξιολογεί συνεχώς όποιες νέες ευκαιρίες παρουσιάζονται για την ανάπτυξή της και πως διεξάγεται εξονυχιστικός έλεγχος πάντα προτού οριστικοποιηθεί κάποιο deal.

«Συνεχίζουμε να είμαστε συγκρατημένοι στην προσέγγισή μας στις συγχωνεύσεις και εξαγορές και στη διαχείριση κεφαλαίου  για να δημιουργήσουμε και να αποδώσουμε αξία για τους μετόχους», υπογράμμισε η O'Neill.
Αν και οι συζητήσεις με τη Santos δεν κατέληξαν σε συμφωνία τελικά, η Woodside θεωρεί ότι ο τομέας του LNG παρέχει σημαντικές δυνατότητες για τη δημιουργία αξίας.

Ψηλά στην ιεράρχηση το φυσικό αέριο

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί Woodside και Santos συζητούσαν από τον Δεκέμβριο μια πιθανή συμφωνία συγχώνευσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αν τελικώς υλοποιούνταν θα δημιουργούσε έναν παγκόσμιο κολοσσό στο LNG.
Να σημειωθεί επίσης πως Woodside και Santos έχουν ψηλά στην ατζέντα τους το φυσικό αέριο, την ώρα που αυτό το καύσιμο βάλλεται από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, εφόσον προσπαθεί να εμποδίσει τις επενδύσεις στην ενέργεια.

Ταυτόχρονα, και οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε νομική διαμάχη με ακτιβιστές που χρησιμοποιούν νομικά κενά για να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν μεγάλα έργα φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης