Διεθνή

Oι ΗΠΑ βυθίζουν τη Μέση Ανατολή σε πολεμική κόλαση

Oι ΗΠΑ βυθίζουν τη Μέση Ανατολή σε πολεμική κόλαση
Κλείδωσαν τα πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία, μεταδίδει το CBS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν και ενεργοποιούν τα σχέδια για πολλαπλά πλήγματα σε φιλοιρανικούς στόχους κατά των αντίστοιχων οργανώσεων που εδρεύουν σε Ιράκ, Συρία και Ιορδανία.

Μάλιστα, η σχετική είδηση επιβεβαιώθηκε προ ολίγου από το CBS, που με τη σειρά του επικαλέστηκε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.
Τα επικείμενα πλήγματα σε στοχευμένες βάσεις στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιηθούν ως απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις με drones και πυραύλους σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή από πληρεξούσιους της Τεχεράνης.
Άλλωστε,ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, έχει προαναγγείλει με λιτό, αλλά κατηγορηματικό τρόπο ότι θα χτυπήσει τους συμμάχους του Ιράν, καθώς θεωρεί την Τεχεράνη συνυπεύθυνη για την επίθεση με drone που σκότωσε 3 στρατιώτες σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία.

Αν και ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τα αντίποινα που προετοιμάζει ο Λευκός Οίκος, η εν λόγω απόφαση έχει κλειδώσει και αποτελεί προϊόν διαβουλεύσεων μεταξύ του προέδρου και κορυφαίων συμβούλων του.
Μάλιστα, η στρατηγική του Biden για τη Μέση Ανατολή γίνεται ξεκάθαρη από δηλώσεις του προ ημερών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης