Σε τροχιά υλοποίησης το πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1 GW στη Σκωτία

Σε τροχιά υλοποίησης το πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1 GW στη Σκωτία

Η κοινοπραξία των BlueFloat, Renantis και Ørsted υπέβαλε τις εκθέσεις ελέγχου (offshorewind.biz)

Η Stromar Offshore Wind Farm Limited (κοινοπραξία μεταξύ της Ørsted, της BlueFloat Energy και της Renantis), υπέβαλε τις εκθέσεις ελέγχου του πεδίου εφαρμογής και των κανονισμών οικοτόπων (HRA) της αξιολόγησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EIA) για το πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1 GW στη Σκωτία, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα offshorewind.biz η οποία ειδικεύεται σε τέτοια θέματα.

 

Οι εκθέσεις για το έργο

Οι εκθέσεις για το έργο το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Wick, παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Ναυτικών και στο Συμβούλιο του Aberdeenshire.

Οι εκθέσεις πεδίου εφαρμογής της ΕΠΕ περιγράφουν τα σχέδια για την ανάπτυξη, εξετάζοντας ζητήματα τόσο στην ξηρά όσο και στην υπεράκτια.

Οι εκθέσεις ελέγχου HRA σκιαγραφούν τις βασικές προστατευόμενες τοποθεσίες και τα είδη που σχετίζονται με την περιοχή ανάπτυξης του Stromar.

Οι αναφορές ελέγχου του HRA παρουσιάζουν επίσης πώς οι επιπτώσεις θα αξιολογηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενο στάδιο, είπε ο προγραμματιστής.

 

Προγραμματισμός εκδηλώσεων για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων

Η ομάδα του έργου θα προγραμματίσει τώρα αρκετές εκδηλώσεις διαβούλευσης με την κοινότητα την άνοιξη του 2024 για να διασφαλίσει ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πλήρως ενημερωμένοι και ότι οι απόψεις τους λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή τοποθεσίας, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του έργου, σύμφωνα με τον προγραμματιστή.

«Η υποβολή της αναφοράς πεδίου εφαρμογής σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας προς την παροχή καθαρής και ανανεώσιμης ενέργειας στη Σκωτία.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τις τοπικές κοινότητες και όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους, καθώς η Stromar προχωρά στα επόμενα στάδια ανάπτυξης, με ένα σχέδιο να συμβάλει σημαντικά στο τοπίο της πράσινης ενέργειας της Σκωτίας», δήλωσε ο Nicholas Ritchie (Διευθυντής Έργου).

 

Σχετικά με το έργο

Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι κατασκευαστές τοποθέτησαν μια σημαδούρα EOLOS LiDAR στην τοποθεσία για να καταγράψουν δεδομένα σχετικά με θέματα όπως η ταχύτητα και η κατεύθυνση του ανέμου, τα ωκεάνια ρεύματα, η παλίρροια, η ατμοσφαιρική πίεση και η θερμοκρασία του αέρα.

Το πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο Stromar καλύπτει έκταση 256 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στο Moray Firth στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.

Το 1 GW Stromar είναι το πρώτο μεγάλης κλίμακας πλωτό έργο ανάπτυξης αιολικής ενέργειας της Ørsted.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης