Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P με άνοδο 0,08% και 0,36% για τον Nasdaq

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P με άνοδο 0,08% και 0,36% για τον Nasdaq

98 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη καθώς το Netflix οδήγησε ένα ευρύτερο ράλι μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας, ωθώντας την ευρύτερη αγορά σε νέα υψηλά.


Ο Dow Jones έχασε 98 μονάδες, ή 0,26% στις 37.806 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,08% στις 4.868 μονάδες, σε νέο ρεκόρ κλεισίματος όλων των εποχών.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,43% στις 625,02 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,36% στις 15.481 μονάδες.

Οι μετοχές του Netflix αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12% αφού ο streamer ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών του έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 260,8 εκατομμυρίων. Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και η πρόβλεψη για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.
Η Microsoft σημείωσε άνοδο άνω του 1%, στέλνοντας για πρώτη φορά την αγοραία αξία της για λίγο υψηλότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η Meta σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%, ανεβάζοντας το ανώτατο όριο αγοράς της μητρικής Facebook πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Και τα δύο προστέθηκαν στην ισχυρή απόδοση της τεχνολογίας mega-cap το 2024, τα οποία ώθησαν τον S&P 500 σε υψηλά ρεκόρ και επιβεβαίωσαν μια νέα ανοδική αγορά. Οι μετοχές των υπηρεσιών επικοινωνιών και της πληροφορικής ενίσχυσαν τον γενικό δείκτη την Τετάρτη.

Πέρα από την τεχνολογία, η AT&T διολίσθησε περισσότερο από 3% μετά από σε κέρδη χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Η Dupont De Nemours υποχώρησε περισσότερο από 13% μετά την προαναγγελία αδύναμων αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου και την έκδοση απογοητευτικών οδηγιών για το πρώτο τρίμηνο.

Περισσότερο από το 16% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία μέχρι στιγμής , πάνω από το 71% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.
«Οι αγορές είναι πολύ ανοδικές αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Larry Tentarelli, ιδρυτής της Blue Chip Daily Trend Report. Και «το βασικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι η αντίδραση στα κέρδη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης