Ενέργεια

Η TotalEnergies θέτει σε λειτουργία ξανά από τον Μάρτιο το κοίτασμα Tyra

Η TotalEnergies θέτει σε λειτουργία ξανά από τον Μάρτιο το κοίτασμα Tyra
Η επανεκκίνηση του πεδίου θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της Δανίας και της Ευρώπης

Την παραγωγή του δανέζικου κοιτάσματος φυσικού αερίου «Tyra» δρομολογεί η γαλλική TotalEnergies με τους εταίρους της, σύμφωνα με σημερινή (22/1) ανακοίνωση.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Δανίας έκλεισε προσωρινά για ανακατασκευή το 2019 και αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 31 Μαρτίου, δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός. Μάλιστα, «δεν αποκλείεται να ξεκινήσει νωρίτερα από τον Μάρτιο, αναλόγως της προόδου του έργου».

Μόλις το εκσυγχρονισμένο Tyra II τεθεί ξανά σε λειτουργία, αναμένεται να παραδίδει 2,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, που αντιπροσωπεύει το 80% της αναμενόμενης παραγωγής φυσικού αερίου στη Δανία, σύμφωνα με την TotalEnergies.

«Με τις δοκιμές όλων των κεντρικών εγκαταστάσεων, είμαστε τώρα πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να παραδώσουμε το πρώτο αέριο», δήλωσε ο Michael Lindholm Pihl Larsen, Τεχνικός Επικεφαλής του Έργου του Tyra Revelopment Project.

Η επανεκκίνηση του πεδίου θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της Δανίας και της Ευρώπης, λέει η TotalEnergies.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης