Περιβάλλον

Ο Δήμος Αθηναίων ιδρύει Γραφείο ενεργειακής φτώχειας

Ο Δήμος Αθηναίων ιδρύει Γραφείο ενεργειακής φτώχειας

Θα επεκτείνει την πράσινη μετάβαση και τη μείωση του άνθρακα

Την ίδρυση γραφείου μέτρησης ενεργειακής φτώχειας θα ανακοινώσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας, Χάρης Δούκας, όπως έγινε γνωστό στις 16/1/2024 στη διάρκεια ημερίδας ενημέρωσης για το εμβληματικό έργο της δίκαιης, πράσινης και ψηφιακής μετάβασης των Ελληνικών Περιφερειών (JustReDi) που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), Γιάννης Γεώργιζας αποκάλυψε ότι «Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ανακοινωθεί η ίδρυση του γραφείου μέτρησης της ενεργειακής φτώχειας.

Αυτό το έργο αφού πρώτα μετρήσει την ενεργειακή φτώχεια θα μπορέσει με τη χρήση των εργαλείων της ενεργειακής κοινότητας και των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών να απαλύνει την ενεργειακή φτώχεια, να επεκτείνει την πράσινη μετάβαση και την μείωση του ενεργειακού και ανθρακικού αποτυπώματος στο σύνολο του Δήμου Αθηναίων».

Το συγκεριμένο γραφείο αποτελεί εφαρμογή του έργου «Powerpoor» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το δικτύου «Βιώσιμη Πόλη». 

 

Σχετικά με το JustReDi

Το έργο JustReDi («Ανθεκτικότητα, Συμπερίληψη, και Ανάπτυξη: Προς μια Δίκαιη, Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση των Ελληνικών Περιφερειών») χρηματοδοτείται με 4.915.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συντονιστή φορέα το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Οι υπόλοιποι φορείς της σύμπραξης είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  (ΕΑΑ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος  (ΔΙΠΑΕ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Αντικείμενό του έργου είναι α) η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ελλάδα, β) η καταγραφή απόψεων, στάσεων, αξιακών προσανατολισμών και συμπεριφορικών προδιαθέσεων τόσο του ευρύτερου κοινού  όσο και επιμέρους κοινωνικών ομάδων, γ) η παροχή τεχνολογικών λύσεων και εργαλείων που να υποστηρίζουν προτάσεις πολιτικών (data driven policy making) και δ) τα περιεχόμενα των δημόσιων πολιτικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης