Ενέργεια

Θετικές προβλέψεις του OPEC για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024-2025

Θετικές προβλέψεις του OPEC για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024-2025
Η πρόβλεψη για το 2025 είναι η πρώτη του ΟΠΕΚ στη μηνιαία έκθεσή του

Ο ΟΠΕΚ τήρησε την πρόβλεψή του για σχετικά ισχυρή ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024 και είπε ότι το 2025 θα δει μια «εύρωστη» αύξηση στη χρήση πετρελαίου, με επικεφαλής την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,85 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2025. Για το 2024, ο ΟΠΕΚ βλέπει αύξηση της ζήτησης κατά 2,25 εκατομμύρια bpd, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη από τον περασμένο μήνα.Η πρόβλεψη για το 2025 είναι η πρώτη του ΟΠΕΚ στη μηνιαία έκθεσή του. Ο ΟΠΕΚ είπε ότι η δημοσίευσή του νωρίτερα από το συνηθισμένο έχει ως στόχο την παροχή μακροπρόθεσμης καθοδήγησης για την αγορά.

«Η δέσμευση να φτάσει πέρα από τον προηγουμένως καθορισμένο χρονικό ορίζοντα των βραχυπρόθεσμων προβλέψεων χρησιμεύει για να υποστηρίξει την κατανόηση της δυναμικής της αγοράς», αναφέρει μεταξύ άλλων  στην έκθεση.

Τέλος, η έκθεση του ΟΠΕΚ σημείωσε επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε ελαφρά τον Δεκέμβριο με επικεφαλής τη Νιγηρία, παρά τις συνεχιζόμενες περικοπές παραγωγής από την ευρύτερη συμμαχία ΟΠΕΚ+ για τη στήριξη της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης