Περιβάλλον

Η Δ. Αυγερινοπούλου Ειδική Απεσταλμένη για τους Ωκεανούς

Η Δ. Αυγερινοπούλου Ειδική Απεσταλμένη για τους Ωκεανούς

Αρμόδια για τη διοργάνωση της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference) στην Αθήνα στις 15 – 17 Απριλίου 2024

 

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζεται η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ως Ειδική Απεσταλμένη για τους Ωκεανούς, αρμόδια για τη διοργάνωση της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 – 17 Απριλίου 2024.

Το «Our Ocean Conference», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014, ήταν μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του τότε Υπουργού Εξωτερικών, κ. Τζον Κέρι. Η 9η Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference, "OOC-9") αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο θαλάσσιο περιβάλλον, εστιάζοντας στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την υπεύθυνη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων, καθώς και την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών.

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα εξεταστούν έξι τομείς δράσης: θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, γαλάζια οικονομία, διασύνδεση της κλιματικής αλλαγής με τους ωκεανούς, ασφάλεια στη θάλασσα, βιώσιμη αλιεία και αποτροπή της ρύπανσης των θαλασσών, ενώ η Ελλάδα θα εστιάσει σε τέσσερα ακόμη σημεία που καλύπτουν οριζόντια τους έξι τομείς δράσης της Διάσκεψης, ήτοι βιώσιμος τουρισμός σε παράκτιες περιοχές και νησιά, πράσινη ναυτιλία, αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά και πράσινη μετάβαση στο Μεσογειακό χώρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης