Έργα συντήρησης μετά απο 7 χρόνια στο πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο (offshorewind)

Έργα συντήρησης μετά απο 7 χρόνια στο πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο (offshorewind)

Θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στη Νορβηγία

Το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο εμπορικής κλίμακας στον κόσμο (Hywind Scotland 30 MW), αναμένεται να υποβληθεί σε κάποιες σημαντικές εργασίες συντήρησης.

 
Μετά από 7 χρόνια λειτουργίας (Οκτώβριος 2017), οι ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa του προαναφερόμενου έργου θα μπουν σε διαδικασία ανακαίνισης… στη Νορβηγία.

Παρότι τα υπεράκτια αιολικά πάρκα υποβάλλονται σε εργασίες συντήρησης τουρμπίνας πάνω από μία φορά κατά τη διάρκεια ζωής τους και εργασίες όπως η ανταλλαγή βασικών εξαρτημάτων, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εκστρατεία αυτού του είδους θα γίνει σε ένα πλωτό πάρκο.

«Από επιχειρησιακά δεδομένα, έχουμε εντοπίσει την ανάγκη για βαριά συντήρηση στις ανεμογεννήτριες.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση (τέτοιου είδους) για ένα πλωτό αγρόκτημα και η ασφαλέστερη μέθοδος για να γίνει αυτό είναι να ρυμουλκηθούν οι τουρμπίνες στην ακτή και να εκτελεστούν οι λειτουργίες σε προστατευμένες συνθήκες», δήλωσε εκπρόσωπος της Equinor σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο offshoreWIND.biz.

Η συντήρηση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο λιμάνι Γκιουλέν στη Νορβηγία, καθώς η Equinor έχει αναθέσει τη σύμβαση για τα χερσαία έργα στον Όμιλο Wergeland, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εκστρατεία σε 3 έως 4 μήνες μετά την έναρξη.

«Το Wergeland είναι το πλησιέστερο λιμάνι με υπεράκτια αιολική εμπειρία και επαρκές βάθος νερού που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτές τις τουρμπίνες. Η εργασία θα γίνει σε στενή συνεργασία με τον προμηθευτή στροβίλων Siemens Gamesa», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Equinor.

Το Hywind Scotland βρίσκεται 25 χιλιόμετρα ανοικτά του Peterhead στο Aberdeenshire της Σκωτίας και περιλαμβάνει 5 στρόβιλους Siemens Gamesa 6 MW τοποθετημένους σε θεμέλια τύπου SPAR.

Το πλωτό αιολικό πάρκο λειτουργεί με συντελεστές υψηλής χωρητικότητας από την έναρξη λειτουργίας του.

Το 2021, η Equinor ανέφερε ότι η Hywind Scotland είχε φτάσει τον υψηλότερο μέσο συντελεστή χωρητικότητας για οποιοδήποτε αιολικό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Το 2022, καθώς το πλωτό αιολικό πάρκο ισχύος 30 MW γιόρταζε 5 χρόνια λειτουργίας, η Equinor είπε ότι η Hywind Scotland ήταν το υπεράκτιο αιολικό πάρκο με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, καθώς πέτυχε συντελεστή χωρητικότητας 54% στα 5 χρόνια λειτουργίας του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης