Λουκέτο για μονάδα της Alcoa στη Δ. Αυστραλία - Οι βασικές αιτίες

Λουκέτο για μονάδα της Alcoa στη Δ. Αυστραλία - Οι βασικές αιτίες
Το διυλιστήριο θα σταματήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

Μετά από 60 χρόνια λειτουργίας, ο αμερικανικός παραγωγός αλουμινίου Alcoa επιβεβαίωσε σήμερα (9/1) ότι σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή στο ζημιογόνο διυλιστήριο Kwinana στη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με το Guardian.

Οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς και η γήρανση των εγκαταστάσεων συμπληρώνουν τις βασικές αιτίες αυτής της εξέλιξης, που θα οδηγήσει στην ανεργία περισσότερα από 750 άτομα.

Το διυλιστήριο θα σταματήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οπότε το εργατικό δυναμικό του θα μειωθεί από περίπου 800 σε περίπου 250. Μάλιστα, 200 εργολάβοι αναμένεται να επηρεαστούν. Η Alcoa είπε ότι ο αριθμός του προσωπικού θα μειωθεί περαιτέρω σε 50 το 2025.

Aπό την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος  Matt Reed είπε ότι η απόφαση αντικατοπτρίζει την ηλικία, την κλίμακα και το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου ηλικίας 60 ετών, καθώς και τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

«Η σημερινή απόφαση είναι αποτέλεσμα προσεκτικής ανάλυσης, παρότι αναγνωρίζουμε τις συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων, των επιχειρηματικών εταίρων και της κοινότητας» τόνισε.

Το εργοστάσιο ήταν το πρώτο από τα τρία διυλιστήρια αλουμίνας της Alcoa στη Δυτική Αυστραλία και λειτουργούσε για περίπου 60 χρόνια, με ικανότητα παραγωγής περίπου 2,2 εκατομμυρίων τόνων της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αλουμινίου. Το Kwinana αντιπροσωπεύει το 1,2% της παγκόσμιας παραγωγής αλουμίνας, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου που εδρεύει στο Λονδίνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης